У пам’ять про загиблого студента НМУ названо медичний підрозділ ЗСУ

11.08.2023

Олександр Іванович Тихоненко до 2017 року навчався в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця на медичному факультеті №4. З 2015 року добровольцем брав участь в антитерористичній операції. Перебував на передовій і з початку повномасштабної війни. Він міг стати висококваліфікованим лікарем, але війна безжально обірвала його молоде життя. У пам’ять про загиблого побратима назвали медичний підрозділ Збройних Сил України.

Олександр Тихоненко – бойовий медик, старший сержант 116-ї бригади 146 батальйону, позивний «Єтті», останніми роками пов’язував своє життя лише з армією, бо вважав, що його місія – допомагати людям, він тут потрібніший. Олександр був у складі групи, яка звільняла окуповану росіянами Гадяччину у лютому-березні 2022 року, також працював фельдшером у медичному пункті.

З 20 січня 2023 року сім’я втратила з ним зв’язок. Вже згодом з’ясувалося, що Олександр Тихоненко був єдиним медиком з усього підрозділу, який мав бойовий досвід. Він поїхав на бойове завдання під Соледар, щоб забрати своїх поранених і загиблих побратимів, та разом з екіпажем евакуаційного МТЛБ прокласти маршрут, по якому мав заходити батальйон. Під час виконання цього завдання Олександр героїчно загинув.

Багато місяців родина Тихоненків чекала на результати ДНК-аналізу, лише не так давно Олександр нарешті знайшов спокій на рідній землі.

Добрий, сильний, мужній серцем велет, як називали його побратими, героїчно загинув, захищаючи країну від російських окупантів, і став лицарем українського війська на небесах. Навічно в строю!

Олександр Тихоненко нагороджений відзнакою Президента «За участь в антитерористичній операції», відзнакою Православної Церкви України «За жертовність і любов до України», медаллю «Захиснику Батьківщини», нагрудним знаком «Учасник АТО» (нагорода Генерального штабу Збройних Сил України) та медаллю «Доброволець».

Нині позивним Олександра Тихоненка названий медичний підрозділ «Медики Єтті».

Вічна та світла пам’ять Герою!