Медзаклади НМУ тісно інтегровані у медичний простір столиці

28.07.2023

Попри ковід і війну, наш Університет продовжував працювати. Ще під час ковіду заклади охорони здоров’я, що відносяться до структури НМУ, показали свою ефективність. Спільно з усіма медиками столиці співробітники та студенти НМУ спершу стали на боротьбу з пандемією, а потім – з наслідками війни. Більше 1500 осіб, починаючи від студентів і завершуючи ректором та всією адміністрацією, від початку повномасштабного вторгнення були задіяні 24/7 до роботи приймальних та інших відділень лікувально-профілактичних закладів, у складі бригад швидкої медичної допомоги. Показали свою фаховість і компетентність, людяність і мужність. 

Потужним підсиленням комунальних закладів охорони здоров’я Києва стали саме Університетська клініка НМУ, Стоматологічний медичний центр і Консультативно-діагностична поліклініка. Разом із тим, у надважких умовах воєнного часу, ми продовжували не лише рятувати людські життя, а й якісно навчати, щоб забезпечити державу якісними медичними кадрами. Варто відзначити, що значна частина медичних працівників закладів охорони здоров’я столиці є випускниками нашого Університету.

Так, Національний медичний університет імені О.О. Богомольця в контексті підготовки медичних кадрів і потужних едукаційних заходів та надання висококваліфікованої медичної допомоги киянам та гостям столиці тісно інтегорований у єдиний медичний простір столиці.

27 липня у Київській міській державній адміністрації подяками Київського міського голови відзначили медичних працівників столиці. Поряд із медиками різних спеціальностей і різних закладів охорони здоров’я відзначили ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Юрія Кучина, президента Національної академії медичних наук України Віталія Цимбалюка і директора Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова Олександра Усенка.

Такі відзнаки роботи свідчать про те, що наш заклад вищої освіти та його власні клінічні бази визнають як важливу частину в єдиному медичному просторі столиці, що активно підсилює та розвиває керівництво міста.

В особі ректора нашого Університету міський голова Віталій Кличко відзначив сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я, надання кваліфікованої медичної допомоги та високий професіоналізм колективи закладів охорони здоров’я НМУ імені О.О. Богомольця: Університетської клініки, Стоматологічного медичного центру і Консультативно-діагностичної поліклініки та всіх медичних працівників Університету.

Пресцентр НМУ