Вітаємо з професійним святом медичних працівників!

27.07.2023

Бути лікарем означає бути здатним передбачити та попередити погіршення здоровʼя у себе та оточуючих, а також бажання, готовність і здатність прогнозувати та лікувати порушення здоровʼя у разі їх виникнення. Бути лікарем – це не лише про фаховість і професіоналізм. Сьогодні – це людяність, витривалість і сміливість.

Починаючи з пандемії і дотепер, медики стоять пліч-о-пліч на передових позиціях під час найважчих випробувань для українського народу. Був час, коли багато зусиль приділялося підвищенню авторитету медичних працівників. Жаль, що сьогодні авторитет усіх медиків здобувається такою дорогою ціною. Багато наших колег віддали свої життя, захищаючи життя інших, не вберегли власне здоров’я у боротьбі за здоров’я нації. Від початку повномасштабного вторгнення росія вбила сотні медичних працівників.

Попри все, крізь страх і втому, ми продовжуємо робити свою роботу. Кожен військовий медик в особливо гарячих точках, кожен лікар і медстра по всій Україні щодня бережуть і рятують мільйони життів. А наш Університет докладає максимальних зусиль у підготовці кращих фахівців медичної сфери, достойної зміни героїв сьогодення.

Сьогодні хочеться особливо подякувати українським медикам, ангелам-охоронцям у білих халатах. Бережіть себе і своїх рідних! Здоров’я вам, шановні колеги, радості та миру.

З повагою
Ректор НМУ Юрій Кучин