Фахівці НМУ та Охматдиту провели майстер-клас з найефективніших методів лікування укусів комах

25.07.2023

Днями медичний факультет №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця організував в режимі онлайн практичний міждисциплінарний майстер-клас на актуальну тему «Захисти свою шкіру! Розбираємося з укусами комах і ефективними стратегіями запобігання». Учасники заходу отримали відповіді від висококваліфікованих фахівців, а потенційні студенти НМУ ще й дізналися про особливості роботи дитячих лікарів.

Деканка медичного факультету №3, професорка кафедри дитячих інфекційних хвороб НМУ Оксана Виговська та дерматовенеролог, дитячий дерматолог Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» Євгенія Федорець ознайомили учасників майстер-класу з основними симптомами та можливими наслідками укусів різних видів комах, що зустрічаються в Україні. Також Євгенія Анатоліївна розповіла про сучасні засоби захисту від комах (ефективні репеленти) та як надавати допомогу при укусах бліх, ґедзів, мошок та інших комах. Оксана Валентинівна повідомила про шляхи передачі, методи профілактики хвороби Лайма – інфекційного захворювання спричиненого мікроорганізмами роду Борелія, що можуть потрапити у кровоносну систему людину через укус інфікованого кліща. Вона поділилася трьома цікавими клінічними кейсами з власної практики, що стосуються цього захворювання.

Майстер-класом зацікавилися й потенційні студенти НМУ. У спілкуванні з Оксаною Виговською вони більше дізналися про спеціальність 228 «Педіатрія», специфіку роботу дитячих лікарів-інфекціоністів та їхньою роль у питанні збереження дитячого здоров’я.

За інформацією медичного факультету №3