Відбувся фаховий іспит на магістерську програму за спеціальністю «Терапія та реабілітація»

24.07.2023

24 липня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувся фаховий іспит за спеціальністю 227 «Терапія та реабілітація» для вступників на бюджетну форму навчання. У ньому взяли участь випускники закладів вищої освіти, що мають освітній ступінь бакалавра за спеціальністю «Фізична терапія, ерготерапія» або суміжними спеціальностями. Іспит відбувався у формі тестування. Вступники обирали конверти із завданнями за екзаменаційним принципом, після чого упродовж майже двох годин опрацьовували обрані завдання.

Як зазначили у Приймальній комісії НМУ, вступна кампанія триває досить активно. Всі вступники, яких допустили до фахового іспиту, вже  успішно склали єдиний вступний іспит (ЄВІ). Конкурсний бал даної категорії вступників складається з трьох складових оцінок, дві з яких вступники отримали під час складання ЄВІ, а третю – за результатами складання фахового іспиту зі спеціальності. Саме на основі конкурсного балу вступників буде відбуватися рейтингування та надання рекомендацій до зарахування на спеціальність 227 «Терапія та реабілітація».

На фаховому іспиті був присутній заступник голови приймальної комісії, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти НМУ, професор Олександр Науменко. Він привітав вступників з успішними результатами попередніх тестувань і побажав отримати високі бали під час вступного випробування. Також Олександр Науменко нагадав абітурієнтам, що обрана ними спеціальність на даний час є особливо важливою та соціально необхідною.

Нагадаємо, що фаховий іспит за спеціальністю 227 «Терапія та реабілітація» проводиться для визначення рівня професійної компетентності вступників у сфері фізичної терапії, ерготерапії, методичних основ фізичної терапії, загальних принципів функціональної діагностики тощо.

Більшість вступників, які взяли участь у вищезазначеному вступному випробуванні, добре підготувалися. Адже вони чотири роки навчалися на терапевтів-реабілітологів, працювали або й досі працюють за спеціальністю, або навчалися і працювали за суміжними спеціальностями. Тож до списку зарахованих до магістратури за спеціальністю «Терапія та реабілітація» потраплять найкращі з кращих фахівців.

Бажаємо нашим вступникам успіху!

Пресцентр НМУ