У НМУ розпочато прийом заяв вступників: першого дня подано майже тисячу

20.07.2023

Вчора, 19 липня, розпочався прийом заяв на вступ до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Абітурієнти активно подають заяви на різні спеціальності в режимі онлайн через свої електронні кабінети. За результатами обробки заяв абітурієнтів уже в перший день близько тисячі вступників виявили бажання навчатися в НМУ.

За словами відповідального секретаря Приймальної комісії НМУ Максима Тарасенка, кількість заяв постійно зростає, що свідчить про авторитетність нашого Університету та орієнтованість молоді на здобуття медичної, фармацевтичної та освіти управління в галузі охорони здоров’я саме в НМУ імені О.О. Богомольця.

Зазначимо, що цьогоріч вступники можуть подати до 5 заяв на конкурсні пропозиції, які мають державне фінансування (бюджет), і кожній з заяв вступник має надати пріоритетність від 1 до 5, де 1 – найбажаніша спеціальність для вступу, а 5 – найменш бажаний варіант. Вказана вступником пріоритетність відіграватиме важливу роль при рейтингуванні заяв системою ЄДЕБО і визначенні ЗВО та спеціальності для рекомендації до зарахування. Так, при подачі заяви на вступ на одну конкурсну пропозицію декількома вступниками з однаковим конкурсним балом під час рейтингування система віддає перевагу вступникові, який визначив вищу пріоритетність для даної конкурсної пропозиції, тому рекомендація надаватиметься саме такому вступникові. Тож дуже важливо ставити першим пріоритетом ту спеціальність, яку ви хочете отримати в нашому Університеті. Абітурієнти мають пам’ятати, що пріоритетність враховується тільки при вступі на бюджетну форму навчання.

Заступник відповідального секретаря Приймальної комісії НМУ Владислав Мороз наголошує, що абітурієнти при реєстрації заяв на вступ мають уважно поставитися до питання визначення пріоритетності, адже надалі її не можна буде змінити. Також нагадуємо, що реєстрація таких заяв закінчується о 18:00 31 липня.

Бажаємо вступникам до НМУ імені О.О. Богомольця успіхів!

Контакти Приймальної комісії:

+38 (044) 454-49-83

+38 (044) 454-49-49

+38 (044) 454-49-00

+38 (093) 014-48-30

Електронна адреса: pknmu@nmu.ua

Телеграм-чат: https://t.me/+elQLgBwWmPBlOGRi

 

Пресцентр НМУ