Представники ДСНС провели практичні навчання для співробітників Університету

13.07.2023

13 липня на території навчальної бази Національного медичного університету імені О.О. Богомольця за участю фахівців ДСНС відбулися навчання з пожежогасіння. Рятувальники продемонстрували роботу пожежних бригад в реальних умовах, провели інструктаж щодо заходів особистої безпеки під час пожеж, навчали співробітників Університету професійно користуватися сучасними засобами гасіння займань.

До Морфологічного корпусу НМУ прибули три пожежні машини Шевченківського РУГУ ДСНС України у місті Києві. Кілька розрахунків вогнеборців у захисних костюмах при повній амуніції поспіхом розгорнули брансбойти і мерщій кинулися до навчальних приміщень, де за планом навчань, відбулося загоряння аудиторії. Колісний підйомник швидко доставив рятувальну бригаду на дах Морфологічного корпусу, імітуючи операцію з локалізації займання на горищі будівлі і евакуації людей.

Як зазначив заступник ректора НМУ з господарських питань Юрій Богдан, такі навчання під час війни є вкрай необхідними як для колективу нашого Університету, так і самих вогнеборців, які у випадку надзвичайної ситуації швидше орієнтуватимуться на території об’єкту, який їм добре знайомий.

За словами керівника служби охорони праці та пожежної безпеки НМУ Леоніда Негоди, працівники мають чітко і злагоджено діяти у разі виникнення пожежі. Вміти за можливості загасити джерело загоряння на початкових етапах, мінімізувавши важкі наслідки. Таким практичним навичкам можна навчитися під час майстер-класу у професіоналів, які й прибули з просвітницькою місією до працівників нашого Університету.

Захід зі знищення уявних осередків займання тривав близько двох годин. Співробітники НМУ пройшли інструктаж, який провів заступник начальника управління з реагування надзвичайних ситуацій Шевченківського РУГУ ДСНС України у місті Києві Володимир Гребенюк. Наживо побачили роботу пожежних бригад і дізналися, як і чим можна допомогти вогнеборцям у процесі гасіння вогню та порятунку потерпілих. Деякі зі співробітників НМУ самі спробували себе у ролі пожежних, приміряли елементи захисного спорядження.

На стадіоні НМУ пожежні додатково розвели справжнє багаття, де усі бажаючі вправлялися у гасінні полум’я за допомогою вогнегасників, якими обладнані всі аудиторії і відповідні локації корпусів Університету.

Як запевнив Леонід Негода, обізнаність співробітників нашого Університету з правилами пожежної безпеки є на досить високому рівні. Однак тренувальні заходи триватимуть і надалі, аби всі бажаючі змогли оволодіти базовими навичками пожежогасіння. Адже досвід у цій справі дає шанс не розгубитися у критичний момент, діяти вчасно і адекватно. Зберегти у екстремальних умовах як своє життя та здоров’я, так і життя студентів, колег, своїх рідних і близьких.

Співпраця Університету з Державною службою України з надзвичайних ситуацій триває.

Пресцентр НМУ