У НМУ триває випуск інтернів останнього року навчання

10.07.2023

Цими днями в Інституті післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця 736 випускників інтернатури отримують сертифікати про присвоєння звання «лікар-спеціаліст» за обраним медичним фахом чи звання «провізор/фармацевт-спеціаліст».

Найбільша кількість цьогорічних випускників-інтернів опановували під час навчання спеціальність «Стоматологія» – 355 осіб, а також спеціальності  «Внутрішні хвороби» – 67,  «Фармація» – 50, «Загальна практика-сімейна медицина» – 42, «Акушерство та гінекологія» – 39, «Анестезіологія та інтенсивна терапія» – 33, «Педіатрія» та «Хірургія» по 27. Решта 96 інтернів опановували дитячу хірургію, епідеміологію, медичну психологію, неврологію, нейрохірургію, неонатологію, ортопедію та травматологію, отоларингологію, офтальмологію. Після закінчення строку підготовки в інтернатурі НМУ інтерни пройшли атестацію, що здійснювалася у формі іспиту з опанування практичними компетентностями та співбесіди зі спеціальності.

Отримання сертифікатів – це справжнє свято для інтернів, адже їм довелося пройти нелегкий шлях, і водночас це чергова сходинка до омріяних вершин. Незабаром молоді спеціалісти поповнять колективи кращих українських клінік та закладів охорони здоров’я, тож побажаємо їм успішної кар’єри! Віримо, що наші інтерни-випускники стануть гідними представниками медичної галузі України!

Символічно, що отримання сертифікатів випускниками інтернатури збігається в часі зі вступом до інтернатури НМУ. Випускники-інтерни з задоволенням розповідають про отриманий досвід навчання в інтернатурі Університету майбутнім інтернам.

В НМУ імені О.О. Богомольця на майбутніх лікарів, фармацевтів і провізорів чекають найкращі умови проходження інтернатури на профільних кафедрах, в Університетській клініці та у провідних клініках України. Сертифікат лікаря, який отримують після закінчення інтернатури, визнано медичною спільнотою усіх країн Європи!

Прийом документів на навчання в інтернатурі НМУ відбувається дистанційно і триватиме до 18 липня.

Корисне посилання для майбутніх інтернів НМУ: https://nmuofficial.com/announcement/tryvaye-nabir-do-internatury-nmu/?fbclid=IwAR0nUNsydRcUwujZHhBw08Tmra-LzTNmkbZ5515-H0lSIIb9FpLny4x7phs

Пресцентр НМУ за інформацією Інституту післядипломної освіти