У СНГ дитячої терапевтичної стоматології планують роботу на новий навчальний рік

10.07.2023

Нові можливості для розвитку майбутніх медиків відкриває студентський науковий гурток дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Адже він спеціалізується не тільки на вивченні базових понять, а й вивчає новітні дослідження в галузі дитячої терапевтичної стоматології.

Так, на засіданнях гуртка, що проходять на базі Стоматологічного медичного центру НМУ, вивчали техніку та особливості реставрації зубів різних груп із застосуванням композиційних матеріалів, питання діагностики та лікування травм зубів у дітей, застосування матриць в дитячій терапевтичній стоматології. Також докладно розглянули сучасні методи діагностики захворювань твердих тканин зубів і лікування ускладненого карієсу у дітей на різних стадіях формування кореня, можливості сучасних засобів екзогенної профілактики карієсу та інше.

Гурток завжди збирає велику кількість студентів, але наймасштабнішим видалося засідання на тему «Кофердам в дитячій терапевтичній стоматології», що відбулося навесні та об’єднало понад 50 студентів-стоматологів 2-5 курсів. Під час нього деканка стоматологічного факультету, професорка Наталія Біденко, завідувач кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань, професор Олександр Савичук, та керівник гуртка, професор Григорій Сороченко поділилися зі студентами своїм баченням проблем застосування сучасних технологій у щоденній практиці дитячого стоматолога. Водночас асистент кафедри Емір Чегертма представив практичний блок, наголосивши на важливості використання кофердама у дітей під час стоматологічного прийому. Гуртківці взяли участь у майстер-класі, детально розглянули інструменти, аксесуари та за наставництва професора Григорія Сороченка, асистентів Олександра Лютікова, Еміра Чегертми опанували найрозповсюдженіші методики застосування кофердаму.

Вже наступного навчального року керівник гуртка Григорій Сороченко та староста Анастасія Яструб планують збільшувати кількість практичних засідань СНГ. Студенти зможуть відпрацьовувати відповідні мануальні навички, продовжувати розвивати наукову діяльність і розширювати коло дослідників-однодумців.

Запрошуються усі бажаючі реалізувати власні наукові можливості!

Пресцентр НМУ за інформацією СНГ дитячої терапевтичної стоматології

та профілактики стоматологічних захворювань