НМУ імені О.О. Богомольця визнано лідером вищої медичної освіти України!

07.07.2023

Згідно даних, які оприлюднив інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua», Національний медичний університет імені О.О. Богомольця випередив 20 інших закладів вищої медичної освіти України. Підсумки щорічного консолідованого рейтингу «Освіта.ua» підбивалися за показниками трьох ресурсів: академічного рейтингу українських закладів вищої освіти «Топ-200 Україна», бази даних SciVerse Scopus та рейтингу «Бал НМТ на контракт».

Визнання НМУ імені О.О. Богомольця найкращим медичним ЗВО України є свідченням значних досягнень та великих потенційних можливостей. Університет має більш ніж 182-річну історію, тут наразі навчаються майже 13000 студентів, які опановують спеціальності 222 «Медицина», 221 «Стоматологія», 225  «Медична психологія», 228 «Педіатрія», 226 «Фармація, промислова фармація», 227  «Фізична терапія, ерготерапія».

Цьогоріч понад 2000 випускників завершили роки кропіткого навчання в НМУ. Окрім вітчизняних студентів, дипломи також отримали понад 600 громадян із 43-х країн світу, 56 з них – дипломи з відзнакою.

У нашому Університеті, який очолює доктор медичних наук, професор, ректор Юрій Кучин, працюють понад 1600 науково-педагогічних працівників. Серед них 265 докторів наук, 944 кандидатів наук, 225 професорів та 526 доцентів, а також 18 дійсних членів (академіків) та член-кореспондентів державних галузевих академій наук України. Професорсько-викладацький склад структурних підрозділів (кафедр, інститутів, центрів) НМУ є членами 116 редакційних колегій зарубіжних журналів. У 2022 році структурними підрозділами НМУ імені О.О. Богомольця виконано 19 міжнародних освітніх та наукових проєктів. Близько 650 викладачів мають сертифікати володіння іноземною мовою рівня В2 та С1 та викладають англійською мовою.

НМУ першим у державі почав готувати лікарів за новою методологією – європейською кредитно-трансферною системою (ECTS), а наші випускники отримують унікальний міжнародний освітній документ – Diploma Supplement – додаток до диплома європейського зразка.

В Університеті створено та імплементовано 3 форми навчання студентів: аудиторна, синхронна/гібридна та змішана (аудиторно-дистанційна), а для реалізації поставлених в аспекті дистанційного навчання задач успішно функціонує власна модульна об’єктно-орієнтована динамічна платформа створення інформаційно-освітнього середовища Університету LIKAR (Learning, Innovation, Knowledge, Assistance, Result). Також студенти мають вільний доступ до платформ дистанційного навчання Coursera, Udemy, EdX та онлайн лекцій з клінічних дисциплін англійською мовою від лекторів британського Фонду порятунку в кризових ситуаціях (Crisis Rescue Foundation). Створено навчально-науковий центр медичних симуляцій.

Університет співпрацює з 43 зарубіжними науково-освітніми та лікувальними закладами, організаціями та асоціаціями, підприємствами та фондами, бере участь в програмі ЄС Erasmus + та є членом Консорціуму з глобального здоров’я. Також діють угоди про співпрацю в рамках програми Erasmus+ (KA1 – академічна мобільність) з Варшавським медичним університетом (Польща), Медичним Університетом Білостоку (Польща), Університетом Арістотеля (Греція), Університетом Вальядоліда (Іспанія), Університетом Санко (Туреччина).

Також НМУ імені О.О. Богомольця пройшов незалежний зовнішній аудит міжнародної рейтингової системи Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings (м. Лондон, Великобританія), що розраховується за методикою британської консалтингової компанії QS. Університет оцінювався за кількома позиціями: працевлаштованість після випуску, науково-дослідна робота, матеріально-технічна база, викладання та інші. НМУ отримав 3 зірки QS, що підтверджує важливість його діяльності не лише в українському, а й в європейському та світовому науково-освітньому простірі.

Нам є чим пишатися. Медична родина НМУ прямує до нових висот!

 

Пресцентр НМУ