Кафедра загальної хірургії №1 ознайомила з результатами діяльності гуртка

04.07.2023

Щомісяця протягом 2022-2023 навчального року в очному режимі працював студентський науковий гурток кафедри загальної хірургії №1 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Було проведено 15 засідань, включаючи майстер-класи за участю викладачів кафедри, тренінги та хірургічний брейн-ринг, на більшості з яких студенти опановували практичні компетентності.

На теоретичних засіданнях гуртка студенти дізнавалися про ендоскопічні методи лікування захворювань органів шлунково-кишкового тракту, хірургію гострого та хронічного панкреатиту, діагностику й лікування жовчнокам’яної хвороби, холециститу. Так само як і про лікування доброякісних, злоякісних новоутворень печінки, підшлункової залози, жовчовивідних протоків, ШКТ, комплексне лікування захворювань печінки та їх ускладнень.

Практикуючі лікарі, які постійно беруть участь у роботі гуртка, розповідали студентам про застосування кріотехнологій у комплексному лікуванні злоякісних новоутворень органів гепатопанкреатобіліарної зони, заходи баріатричної хірургії, сучасні методи діагностики та хірургічного лікування.

Під час практичних засідань близько 100 студентів різних курсів та факультетів Університету засвоїли та відпрацювали базові хірургічні навички – правильне тримання хірургічних інструментів у руці, в’язання вузлів тощо. Гуртківці навчилися накладати різноманітні види швів на біологічних матеріалах, надавати першу невідкладну допомогу. На засіданнях СНГ були широко висвітлені питання топографічної анатомії, детально розібрано процеси, у яких беруть участь печінка та жовчні шляхи, клінічні випадки захворювань гепатобіліарної системи. Студенти виконували завдання різного рівня складності, демонстрували свої теоретичні знання, логічне та клінічне мислення, працювали над помилками.

У СНГ кафедри загальної хірургії №1 НМУ наголошують, що чекають на своїх засіданнях усіх, хто цікавиться хірургією. Фахівці кафедри гарантовано допоможуть опанувати важливі лікарські навички за спеціальністю.

Пресцентр НМУ за інформацією СНГ кафедри загальної хірургії №1