Абітурієнти НМУ побували з екскурсією у дитячій лікарні

03.07.2023

Минулого тижня, у рамках проведення дня відкритих дверей, абітурієнти медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця побували у дитячій клінічній лікарні №6 Шевченківського району міста Києва. Вони ознайомилися з історією будівлі лікарні, що колись належала відомим українським меценатам Терещенкам, дізналися про структуру медичного закладу, побували у лабораторіях, відділеннях, поспостерігали за проведенням лікувального процесу.

Зустріли юних гостей співробітники кафедри педіатрії №4, яку очолює професорка Інга Мітюраєва-Корнійко. У спілкуванні з абітурієнтами професор Валентин Бурляй, асистентка Вікторія Довгодько на прикладі діяльності дитячого медичного закладу показали важливість і привабливість лікарської професії.  Особливо сподобалося абітурієнтам перебування у класі симулятивної медицини. Відомі тренери НМУ, асистенти кафедри Елеонора Суходольска та Юрій Кривоніс продемонстрували на манекенах надання невідкладної допомоги при захворюваннях дихальної та серцево-судинної систем. Абітурієнти також взяли безпосередню участь у відпрацюванні на алгоритмів  надання домедичної допомоги.

Захід організовано студентською радою медичного факультету №3 НМУ за підтримки деканату на чолі з деканкою, професоркою Оксаною Виговською.

Оксана Валентинівна зазначила, що це вже четверта зустріч з абітурієнтами цього року. До цього вони відбувалися у морфологічному корпусі нашого Університету, де абітурієнтів ознайомлювали з колекцією анатомічних і гістологічних препаратів та мікроскопів, а також брали участь у майстер-класах. Цікавим видався і день відкритих дверей, який для абітурієнтів НМУ провели у Національній дитячій лікарні “Охматдит”.

Спеціальність педіатрія є цікавою не лише для абітурієнтів, а і для самих студентів Університету. Цього року 60 відсотків випускників факультету обрали професію дитячого лікаря. Співробітники кафедри педіатрії, медичного факультету №3  усіляко підтримують бажання своїх вихованців присвятити своє життя збереженню здоров’я дитини та професії, яка піклується про майбутнє України.

Пресцентр за інформацією медичного факультету №3