Співробітниця НМУ пройшла стажування на базі клініки алергології та пульмонології у Польщі

03.07.2023

Викладачка, доцентка кафедри педіатрії №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Олена Мозирська пройшла стажування на базі клініки алергології та пульмонології Варшавського медичного університету (Польща). Наша співробітниця вивчала передові технології в діагностиці та сучасні методи лікування алергічних захворювань.

Олена Мозирська також пройшла тренування з виконання провокаційних тестів у хворих з харчовою та медикаментозною алергією, проведення алергенспецифічної імунотерапії харчовими алергенами та алергенспецифічної терапії у хворих з алергією на отруту перетинчастокрилих.

Також вона долучилася до діагностики та лікування хворих із складною пульмонологічною патологією: вродженою вадою розвитку органів дихання, муковісцидозом, первинною мукоциліарною дискінезією, ускладненою пневмонією та бронхіальною астмою. Була присутня на щоденному огляді та проведенні бронхоскопій у дітей.

Наша викладачка побувала на атестації з педіатрії студентів 6-го курсу ВМУ, ознайомилася з системою проведення випускних іспитів та регламентом. Обговорила зі співробітниками кафедри педіатрії №1 ВМУ перспективи подальшої наукової співпраці, спільних публікацій у виданнях.

Всі напрацювання, здобуті знання та вміння Олена Мозирська планує впроваджувати в Україні.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри педіатрії №2