Університет отримав чергову допомогу від польських колег

29.06.2023

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця отримав гуманітарну допомогу від польських партнерів і друзів з Варшавського медичного університету. За особистої ініціативи декана факультету медичних наук ВМУ, завідувача кафедри громадського здоров’я, професора Маріуша Гуйського (Prof. Mariusz GUJSKI, MD, PhD, MPH) для Університету закупили потужні джерела резервного електроживлення.

Ідейник допомоги має почесне звання «Doctor Honoris causa» НМУ імені О.О. Богомольця і вже не вперше за його ініціативи та безпосередньої участі ми отримуємо всебічну підтримку та допомогу.

28 червня ректор НМУ Юрій Кучин спільно з проректором з наукової роботи та інновацій Сергієм Земсковим, який курував комунікацію із польськими колегами, проректором з економічних питань Володимиром Титикалом, генеральною директоркою Університетської клініки Ніною Прощенко, заступницею гендиректора з консультативно-діагностичної роботи Наталією Горач і директоркою Стоматологічного медичного центру Діною Шпак прийняли передане обладнання.

Відтак, Університет отримав джерела резервного електроживлення: 2 надпотужні дизельні генератори зі всіма необхідними комплектуючими та 15 сонячних генераторів. Один із дизель-генераторів працюватиме для потреб Університетської клініки, інший – Стоматцентру. Заклади охорони здоров’я надають постійну фахову медичну допомогу жителям Києва, громадянам пільгових категорій, військовослужбовцям, пораненим і повинні постійно працювати безперебійно. Сонячні генератори допомагатимуть у роботі навчальних корпусів.

Ректор НМУ, адміністрація та колектив Університету, Університетської клініки та Стоматологічного медичного центру щиро вдячні нашим польським колегам, адміністрації та колективу одного із найкращих закладів вищої освіти Польщі. Особлива подяка професору Маріушу Гуйському!

Пресцентр НМУ