На кафедрі офтальмології провели атестацію інтернів

26.06.2023

Днями кафедрою офтальмології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця був проведений іспит лікарів-інтернів, які завершують дворічне навчання. Екзаменаційна комісія високо оцінила рівень теоретичної та практичної підготовки випускників.

На кафедрі офтальмології нашого Університету готують висококласних фахівців світового рівня. Варто зазначити, що традиції вітчизняної офтальмології закладалися саме тут, адже кафедру очних хвороб було відкрито ще у вересні 1869 року. Та й офтальмоскопія, як найважливіший метод дослідження ока, розвивалася у Києві практично водночас із Західною Європою.

Щоб відповідати такому високому рівню, інтернів у НМУ атестовують найкращі спеціалісти. Після 5-ти років навчання в Університеті, здобувачів очікують 2 роки інтернатури, резидентура та вже під час лікарської практики, в рамках безперервного професійного розвитку – постійне підвищення кваліфікації: тренінги, інтенсиви, лекції провідних фахівців тощо.

Тому для 18-ти лікарів-інтернів, майбутніх офтальмологів, цьогорічне складання іспитів є значущою подією та суттєвим кроком у їхньому професійному становленні. Під час атестації вони мали продемонструвати власну компетентність з теоретичних питань, вибору оптимальної діагностики та лікування в конкретних клінічних випадках, а також набуті практичні навички. За висновком екзаменаторів, усі впоралися з цими задачами практично на відмінно.

До складу атестаційної комісії увійшли завідувач кафедри, професор Дмитро Жабоєдов, проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції, професорка Рімма Скрипник, доцентки кафедри Інна Скрипниченко та Наталія Гребень і асистентка кафедри, завідувачка офтальмологічного відділення КМКЛ №9 Наталія Дзюба.

Пресцентр НМУ