Третьокурсники медичного факультету №3 склали ОСКІ-1

26.06.2023

23 червня майбутні педіатри, здобувачі освіти 3-го курсу медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця успішно завершили складання ОСКІ-1, що тривав протягом 2-х днів. Підтримати студентство на іспиті приїхали ректор НМУ, професор Юрій Кучин, деканка М3, професорка Оксана Виговська, заступниця декана факультету по роботі зі студентами 1-3 курсів Катерина Варуха, куратор ЕКТС медичного факультету №3 – Микита Нечаєв.

Варто відзначити, що під час ОСКІ-1 здобувачі освіти медичного факультету №3 продемонстрували високий рівень знань і практичних навичок у різних областях медицини. Кожна зі станцій іспиту вимагала від них суттєвого рівня підготовки та здатності використовувати отримані знання на практиці.

Студенти продемонстрували свої навички у педіатрії, загальній хірургії, пропедевтиці внутрішніх хвороб і анестезіології, інтенсивній терапії. Це включало вимірювання параметрів фізичного розвитку дитини, вигодовування дитини першого року життя, термометрію у дітей й оцінку результатів, навички первинної обробки ран, малі маніпуляції та навички надання допомоги при артеріальній чи венозній кровотечах і переломах, фізикальне обстеження хворого, вимірювання артеріального тиску й інтерпретацію ЕКГ. На станції з анестезіології та інтенсивної терапії студенти показали також вміння проводити серцеву-легеневу реанімацію у дорослих.

Бажаємо здобувачам освіти медичного факультету №3 невпинного прогресу й успіху в їхній медичній кар’єрі. Нехай ваше прагнення допомагати та лікувати дітей буде незгасним, а ваша професія принесе вам велику задоволеність і вдячність від пацієнтів. Вірте в себе, працюйте наполегливо і нехай кожен ваш крок наближує до досягнення ваших цілей.

Деканат медичного факультету №3