Інтерни спеціальності «Акушерство та гінекологія» складали практичний іспит у пологовому будинку

21.06.2023

Умови, що максимально наближені до реальних, найпоширеніші клінічні ситуації, повна самостійність у прийнятті професійних рішень – так 21 червня у Київському міському пологовому будинку №5 складали практичний іспит лікарі-інтерни спеціальності «Акушерство та гінекологія». Лікарі-інтерни з допомогою манекенів та акторів демонстрували на 12 станціях фахові практичні компетентності, що здобули в результаті 3-річного навчання на кафедрі акушерства, гінекології та неонатології Інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця. Цьогоріч практику проведення іспиту в такому форматі вперше використали для цієї спеціальності.

Під час заключного диференційованого заліку інтерни звітували про рівень володіння теоретичними знаннями. Практичний іспит став наступним етапом оцінювання знань випускників інтернатури, майбутніх акушерів-гінекологів.

«Надважливо для нас ґрунтовно перевірити здатність лікарів-інтернів до професійної діяльності, визначити готовність і спроможність надати якісну медичну допомогу за спеціальністю на новому робочому місці. Такий формат перевірки практичних компетентностей наших випусків інтернатури ми використовуємо вже не вперше і вважаємо його дійсно ефективним. Тому впроваджуємо на усіх спеціальностях», – наголосив ректор НМУ, професор Юрій Кучин, відвідуючи іспит лікарів-інтернів.

Всього 39 лікарів-інтернів під час іспиту повинні були показати, чому навчилися за час навчання під час лекцій, чергувань, ургентних ситуацій та під час надання допомоги.

Як зазначає завідувач кафедри акушерства і гінекології №1, професор, директор пологового будинку №5 Дмитро Говсєєв, цьогоріч іспит відбувався на кшталт ОСКІ для студентів, де кожен інтерн проходив усі 12 станцій і розбирав 12 різних клінічних ситуацій. Спеціально для іспиту розробили ситуаційні задачі та підібрали поширені клінічні кейси. Те, з чим інтерн і вже майбутній лікар може зіштовхнутися безпосередньо у роботі. Наступного року тут планують збільшити кількість станцій, щоб таким чином розширити перелік практичних компетентностей, які мають перевірити у майбутніх лікарів.

Екзаменаційна комісія високо оцінила рівень підготовки випускників. Що важливо, 3 інтерни, які успішно навчалися в інтернатурі, залишаться працювати у Київському міському пологовому будинку №5. Вже скоро вони стануть дипломованими фаховими лікарями, прийматимуть пацієнтів і допомагатимуть з’являтися на світ новим життям.

Нагадаємо, що в Інституті післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця готують професійних акушерів-гінекологів. За період підготовки в інтернатурі лікарі-інтерни повинні оволодіти компетенціями, знаннями та навичками, які визначені індивідуальним навчальним планом та програмою підготовки в інтернатурі, що складена з урахуванням вимог Європейської ради та Коледжу акушерства та гінекології (EBCOG) до підготовки фахівців акушер-гінекологів.

З умовами вступу до інтернатури ви зможете ознайомитися детально за посиланням:

https://nmuofficial.com/vipuskniku/instytut-pislyadyplomnoyi-osvity/vstupnykam/informatsijna-platforma-dlya-vstupnyka-do-internatury/

Пресцентр НМУ