Співробітники НМУ підвищували кваліфікацію на світовому заході з ультразвукової діагностики

20.06.2023

Співробітники відділення променевої діагностики і променевої терапії Університетської клініки та кафедри сучасних технологій медичної діагностики і лікування НМУ імені О.О. Богомольця взяли участь у 34-му конгресі Європейської федерації товариств ультразвуку в медицині та біології EUROSON 2023. Захід, що відбувся нещодавно у м.Рига (Латвія), зібрав провідних експертів і фахівців з ультразвукової діагностики з усього світу.

Українську УЗД-спільному представили близько сотні учасників. Організатори заходу щиро підтримують нашу державу у боротьбі з агресором, тому для українських лікарів президія заходу запропонувала особливі умови. Для викладачів і студентів участь відбулася на безоплатній основі.

Учасникам представили найновітніші досягнення у клінічних і наукових аспектах ультразвуку. В рамках Конгресу було проведено дискусії, спільні сесії, семінари, інноваційні виступи. А у співпраці з галуззю медичної промисловості медикам продемонстрували майбутнє ультразвуку.

Співробітниці відділення променевої діагностики та променевої терапії Університетської клініки та кафедри сучасних технологій медичної діагностики і лікування нашого Університету Наталія Зюзь та Олександра Романюк, співробітниця кафедри пропедевтики внутрішньої медицини №1 Тетяна Стародуб взяли активну участь у всіх заходах Конгресу. Вони відвідали лекції, майстер-класи та панельні дискусії з провідними експертами галузі, обмінювалися досвідом роботи з колегами зі світових ультразвукових товариств.

Так, застосування новітніх технологій та сучасних апаратів, покращення навчання та освіти для медичних працівників, підтримка розвитку наукових досліджень – ключові фактори, які сприятимуть подальшому розвитку ультразвукової діагностики в Україні. Окрім того, подібні заходи дають можливість накопичити досвід і знання для вирішення потреби в оновленні, розробці та впровадженні протоколів і нормативних документів для стандартизації обстежень і будуть корисним у навчанні та роботі підрозділів НМУ.

Пресцентр за інформацією кафедри сучасних технологій

медичної діагностики та лікування