Третьокурсники стоматологічного факультету успішно складають ОСКІ

19.06.2023

Наприкінці минулого тижня третьокурсники стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця розпочали складати обєктивний структурований практичний (клінічний) іспит . До цієї важливої події ретельно готувалися як студенти, так і викладачі, адже це є підсумком їхньої роботи протягом трьох років.

Деканка факультету, професорка Наталія Біденко зазначила, що у співпраці з Навчально-науковим центром медичних симуляцій, який очолює Юлія Бойко, обладнано станції загального медичного спрямування. Стоматологічні кафедри надали фантоми та необхідні стоматологічні матеріали. Понад 200 студентів демонструють нині знання та практичні навички із стоматологічних дисциплін, внутрішніх хвороб і загальної хірургії.

Для виконання усього обсягу завдань практичного іспиту на десяти станціях кожному студенту необхідно понад годину часу. На окремих станціях майбутньому медику виділяється не п’ять, а вдвічі більше – 10 хвилин. Так, на станції з ортопедичної стоматології студенти виконують практичне завдання, розпочинаючи із підбору матеріалів, інструментарію, а завершують фіксацією штучної коронки на моделі. На  пацієнтах, роль яких  виконують студенти молодших курсів, студенти демонструють базові фахові компетенції у стоматологічних кабінетах. Результати першого дня екзаменаційної сесії студентів третього курсу засвідчили, що майбутні стоматологи старанно оволодівають обраною спеціальністю.

Пресцентр за інформацією деканату стоматологічного факультету