Майбутні педіатри складають ОСКІ

15.06.2023

15 червня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця  розпочали складання ОСКІ випускники медичного факультету №3 за спеціальністю 228 «Педіатрія». Переважна більшість цьогорічних випускників факультету із 12-ти запропонованих спеціальностей обрали дуже потрібну країні професію дитячого лікаря.

У перший день складання іспиту до Навчально-наукового центру медичних симуляцій завітали ректор НМУ, професор Юрій Кучин та генеральний директор Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» Володимир Жовнір. Разом із деканкою факультету, професоркою Оксаною Виговською, головою атестаційної екзаменаційної комісії, професором Анатолієм Левицьким та іншими членами екзаменаційної комісії вони взяли участь в атестації здобувачів вищої освіти на усіх 12 станціях Центру. Професор Юрій Кучин відзначив високий рівень організації екзаменаційного процесу і грунтовні знання студентів.

Майбутні педіатри в присутності відомих спеціалістів різних галузей медицини демонстрували теоретичні знання і практичні навички. Володимир Аполлінарійович запропонував додати до складання ОСКІ зі спеціальності «Педіатрія» окрему станцію «Критичні стани у новонароджених, обумовлені вродженими вадами розвитку». На його переконання, кожен лікар-педіатр з появою на світ малюка має своєчасно розпізнати недугу і при першій підозрі направити немовля на додаткове обстеження до спеціалізованого хірургічного відділення. Ініціативу колеги підтримав професор Олександр Волосовець, який запропонував невдовзі після завершення сесії підбити підсумки атестації цьогорічних випускників і внести необхідні корективи в екзаменаційний процес уже наступної атестації випускників.

Своєю чергою професорка Оксана Виговська зазначила, що деканат докладає багато зусиль, щоб популяризувати професію педіатра серед студентів та абітурієнтів. На факультеті проводяться тематичні наукові конференції з міжнародною участю, а для абітурієнтів влаштовуються факультетські Дні відкритих дверей, де розповідають про престижність і привабливість професії дитячого лікаря.

Уже в перший день атестації здобувачів вищої освіти у Навчально-науковому центрі медичних симуляцій усі студенти успішно склали іспит, особливо грунтовно демонстрували фахові компетенції випускники Олена Говорова, Марина Зливко, Гліб Яновицький, Георгій Вергун та Поліна Поштук.

Пресцентр НМУ