У НМУ вкотре привертали увагу до питання протидії насильству

15.06.2023

14 червня в Інституті післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся вебінар на тему «Запобігання та протидія різним формам насильства». Учасники заходу говорили про існування і причини розповсюдження цього соціального явища у закладах вищої світи і суспільному житті нашої країни.

У заході взяли участь близько 100 інтернів-медиків. Спікерами стали директорка Інституту післядипломної освіти, професорка Тетяна Вежновець, завідувач кафедри загальної і медичної психології, професор Михайло Матяш і доцентка кафедри загальної і медичної психології Надія Городнова. Метою заходу стало бажання вкотре привернути увагу учасників освітнього процесу до питань запобігання та протидії всім формам насильства, створення безпечного середовища, включаючи психологічну та фізичну безпеку всіх його учасників,  зокрема у стінах нашого навчального закладу.

Задля створення безпечного середовища та комфортної атмосфери у НМУ приділяють значну увагу протидії різноманітним проявам зневаги, булінгу, мобінгу, фізичного і психологічного тиску на особистість у студентських колективах. Протягом навчального року зі студентами проводили різні заходи профілактичного характеру, де висвітлювали не лише психологічні аспекти явища, а й розбирали конкретні конфліктні ситуації, які можуть виникати. Триває інформаційна робота на факультетах і кафедрах Університету.

Нагадаємо здобувачам освіти про Скриньку довіри, яка функціонує в Університеті! Кожне звернення опрацьовується індивідуально та анонімно.

Пресцентр НМУ за інформацією Інституту післядипломної освіти