Між випускниками НМУ розподілили місця для підготовки в інтернатурі за кошти державного замовлення

15.06.2023

14 червня 840 випускників Національного медичного університету імені О. О. Богомольця могли обрати місця для проходження інтернатури з-поміж запропонованих МОЗ України. Розподіл на підготовку в інтернатурі проводиться для випускників, які навчалися в закладі вищої освіти за державним замовленням на основі рейтингу успішності.

Засідання комісії з розподілу на програму підготовки в інтернатурі випускників за спеціальностями «Медична психологія», «Стоматологія», Педіатрія» та «Медицина» галузі знань 22 «Охорона здоров’я» відбувалося у змішаному форматі. Зважаючи на безпекову ситуацію в країні, випускники брали участь у заході онлайн. Попередньо вони могли ознайомитися з пропозиціями щодо спеціальності та місця проходження інтернатури на офіційному сайті НМУ.

З важливою подією у професійному житті випускників привітав ректор НМУ Юрій Кучин, побажавши успішно опанувати обрану спеціальність і стати фахівцями високого рівня. Він наголосив, що у нашому Університеті доклали максимальних зусиль, аби забезпечити найбільшу кількість випускників, які навчалися за кошти державного бюджету, посадами лікарів-інтернів у закладах охорони здоров’я за кошти державного замовлення.

Почерговість розподілу здійснювалася згідно з рейтинговим місцем випускника на основі інформації про академічну успішність. Тобто рейтинг формувався з врахуванням середнього балу (як сума оцінок, отриманих за весь час навчання, розділена на їхню кількість), балів за тестовий компонент Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) «КРОК 2» та результату об’єктивного структурованого практичного (клінічного) іспиту.

Як відзначив начальник Управління медичних кадрів, освіти і науки Міністерства охорони здоров’я України Сергій Убогов, зважаючи на наявні у МОЗ можливості, при розподілі враховувалися успішність і бажання випускників, а також кадрові потреби регіонів.

Зазначимо, що цьогоріч було розширено перелік баз стажування закріплених за НМУ. Для проходження інтернатури визначені заклади розташовані на території Києва та області, в Волинській, Житомирській, Дніпропетровській, Рівненській, Харківській, Чернігівській та Черкаській областях.

У заході з розподілу на програму підготовки в інтернатурі взяли участь начальниця Управління роботи з персоналом та внутрішньої безпеки МОЗ України Світлана Григоровська, директор Департаменту охорони здоров’я КОВА Василь Кравченко, директор Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Олександр Торбас, директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, начальник Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, який своєю чергою зазначив, що він також є випускником нашого Університету, а лікарів-інтернів радо вітатимуть в закладах охорони здоров’я регіону, де створені всі умови для їх професійного зростання.

Зважаючи, що право на професійну лікарську діяльність в Україні можна отримати лише після проходження інтернатури, випускники Університету обрали відповідні спеціальності для подальшого навчання та практичного застосування. Випускники, які відмовилися від пропозиції з розподілу, отримають довідки про самостійне обрання місця проходження інтернатури за кошти фізичних та юридичних осіб.

Ті ж з випускників, які погодилися з пропозиціями комісії, разом з дипломом отримають направлення на проходження інтернатури.

За інформацією директора Інституту післядипломної освіти НМУ Тетяни Вежновець лікарі-інтерни вчитимуться за індивідуальними навчальними планами, що формуються на підставі програм підготовки в інтернатурі, та навчальними планами розробленими Вченою радою.

Пресцентр НМУ