ЗВЕРНЕННЯ СТУДЕНТІВ НМУ, ВИЛУЧЕНІ ЗІ СКРИНЬОК ДОВІРИ

11.03.2015

Текст звернень студентів НМУ вилучених із скриньок довіри в морфологічному, санітарно-гігієнічному, фізико-хімічному та стоматологічному корпусах, а також відповіді представників адміністрації університету.

Звернення:
Ужасно себя ведет главная по буфету в сан-гиг корпусе которая 27.01.15 составляла меню. Выгоняет студентов с буфета очень грубо!!!
Это уже не 1й раз, прошу обратить внимание и посодействовать!

Студенты О.О. Богомольца (6 підписів)

Відповідь:
Керівництву буфету зроблено усне зауваження. У разі подальшого повторення грубої поведінки співробітників по відношенню до студентів та скарг на низьку якість обслуговування університет звертатиметься до регіонального відділення ФДМУ у місті Києві з проханням розірвати договір.
У разі виявлення таких порушень звертайтесь через скриньки довіри, письмово чи за телефоном: 044 235-61-75

Звернення:
Я вам не вірю!
Відповідь:
Формулюйте, будь-ласка, звернення чіткіше та конкретніше.

Звернення:
Позначки як пройти в 403 кб.
Відповідь:
Звернення передано завідувачу стоматологічного корпусу. Але, формулюйте, будь-ласка, звернення чіткіше та конкретніше.

Звернення:
Професор кафедри пропедевтики терапії №2 ХХХ – жахливий викладач. Звільніть наc від цього насильства. Дуже просимо!
Відповідь: У випадку якщо вас не задовольняє викладач, скарга має бути оформлена більш детально. Має бути вказано та обґрунтовано, чому ви вважаєте того чи іншого викладача «жахливим». Також має бути зазначено чи є порушення навчального процесу, неетична поведінка чи можливо ви вважаєте незадовільною компетенцію викладача. В будь-якому випадку анонімного звернення, навіть без зазначення академічної групи, недостатньо для реагування. Зверніться, будь-ласка, напряму до навчально-методичного відділу, на прийом або за телефоном:
235-73-94
235-23-92
235-62-14

Звернення:
Доброго времени суток!
Я – студентка 1-го курса. Конечно же, мне в этом университете очень много нового и странного, но, все-таки, странней всего – кафедра физкультуры. Вынуждена была идти в деканат за допуском из-за лишних н/б, которые доставила преподаватель. Так же этот преподаватель ставит н/б или выгоняет с пары, если девочки забыли резинки для волос. Я не приверженец опозданий, но, когда это 30 секунд – немного перебор, когда из-за этих 30 секунд тебя не допускают до пересдачи. Также хочу обратить внимание на «абонименты», которые многие «покупают». Надеюсь, что Вы обратите внимание на такие проблемы, которые существуют в нашем университете уже долгое время!

Відповідь:
1. Варто все ж не запізнюватись на заняття, навіть на 30 секунд.
2. Згідно коментаря завідувача кафедри, резинки для волосся не є обов’язковим інвентарем у тому випадку, якщо воно не надто довге. Втім користуватися ними у ваших же інтересах, оскільки довге волосся може потрапляти до рухомих частин спортивного інвентаря, чіплятися за сусідів під час активних ігор, потрапляти в очі і створювати небезпеку травмування для Вас та оточуючих. Позаяк дане питання нічим не регламентоване, воно дійсно може дати привід для «придирок» з боку викладача. Тому у спірних ситуаціях звертайтесь для вирішення конфлікту до завідувача кафедри.
3. Щодо останнього пункту просимо звернутись до антикорупційного комітету НМУ, за e-mail адресою: nmu.akk@gmail.com для уточнюючих запитань.
4. У Вашому баченні ситуації, безумовно, Ви праві. Але протилежна сторона в подібних випадках має право викласти своє бачення. Як правило, обидва суттєво розходяться. Втім, якщо Ви вкажете прізвище викладача, ректор зможе письмово звернутися до зав.каф. з проханням взяти пояснення. Зазвичай така практика корисна у попередженні подібних зловживань (якщо вони дійсно мали місце) на кілька найближчих місяців. Але у нас є гарні новини: в проекті нового навчального плану, наданому в МОЗ для обговорення, фізкультура винесена з розкладу, натомість будуть доступні секції з вільним відвідуванням.

Звернення:
Шановна Катерино Миколаївно!
Ми б хотіли повідомити Вас про свою незгоду з нововведеннями ректорату:
1) Забороною на вхід до морфологічного корпусу з напоями чи пляшками з водою, аргументуючи це тим, що у корпусі відсутні сміттєві баки. Чи не логічніше було б закупити додаткові баки у корпус?
2) Зменшення кількості лавок в корпусах. Студентам не зручно проводити час між парами на холодному подвір’ї або на кам’яних сходах корпусу, і тим самим отримуючи зауваження від персоналу.

Також хотілося б зауважити, що для підтримання санітарно-гігієнічних норм у корпусах необхідна наявність мила та приладів для миття рук у вбиральнях.

З повагою, студенти НМУ
Відповідь:
1) Даної заборони не існує. Проте існує заборона на вживання напоїв та продуктів в лекційних аудиторіях та тих, де проводяться практичні заняття. І все ж баки планується закупити, щоб розмістити на кожному поверсі.
2) Зменшення кількості лавок пов’язане зі зносом та поломкою лавок, розміщених у корпусах раніше. Але Ваше зауваження дуже доречне, обов’язково буде збільшено кількість лавок в корпусах, над цим питанням вже працює проректор О.А. Никитюк. Безготівкова проплата через держказначейство робить процеси закупівель повільними, але до 1го вересня маємо впоратися.
3) Мило та інше регулярно закупляється та надається працівникам корпусу для розміщення у вбиральнях, планується збільшити забезпечення цими розхідними матеріалами. Однак, якщо ви помітили їх відсутність, зверніться до завідувача відповідного корпусу (кабінети завідувачів знаходяться на 1му поверсі корпусів, точне розміщення можна дізнатись на вахті).
Просимо студентів ставитися з повагою до своїх колег, використовувати стільки мила та туалетного паперу, скільки необхідно, не розкидатися ними і не псувати.

Донесення актуальних проблем навчального процесу та побуту студентів вкрай необхідне адміністрації НМУ для ефективного вирішення недоліків в роботі університету. Для зворотного зв’язку використовуйте скриньки довіри ректора в корпусах університету, електронну скриньку довіри rektor.amosova@gmail.com або звертайтеся безпосередньо до працівників адміністрації за телефонами, розміщеними на сайті НМУ. Ваші прохання та запитання будуть почуті, а відповідні заходи вжиті у найближчий час.
Також просимо брати приклад із останнього наведеного звернення студентів, де максимально точно і структуровано зазначена проблематика. Це дозволить чітко зрозуміти Вас, надати точну відповідь та вжити необхідних заходів.