У рамках підготовки до семестрових іспитів на медичному факультеті №4 відбулися виробничі збори

22.05.2023

У рамках підготовки студентів 1-3 курсу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця до складання семестрових іспитів під час літньої екзаменаційної сесії 2022/2023 навчального року, 18 та 19 травня на медичному факультеті №4 відбулися виробничі збори зі студентством.

Захід проходив у форматі Zoom-конференції. На збори були запрошені завідувачі та відповідальні за навчально-методичну роботу кафедр для ознайомлення студентів із регламентом проведення, розкладом, умовами допуску, критеріями оцінювання, особливостями семестрових іспитів, із якими можна ознайомитися на web-сторінках кафедр Університету.

Декан медичного факультету №4 Василь Алексійчук наголосив, що під час проведення іспитів у дистанційному форматі кафедрам дозволено використання різних web-сервісів, зокрема, платформи дистанційного навчання LIKAR_NMU https://likar.nmu.kiev.ua. Заступники декана, старший викладач кафедри судової медицини та медичного права Ірина Хміль і старший викладач кафедри мовної підготовки Олена Садовнича, надали студентам роз’яснення щодо термінів ліквідації академічної заборгованості та умов переведення на наступний курс.

Кожен із представників екзаменаційних кафедр наголосив про дотримання норм академічної доброчесності здобувачами освіти, що включає самостійне виконання завдань, без використання додаткових джерел та штучного інтелекту.

Особливістю складання іспитів за умов введення в Україні правового режиму воєнного стану є алгоритм дій кафедр під час оголошення повітряної тривоги: студенти та екзаменатори мають пройти в укриття, складання іспиту переривається.

Куратор ECTS, старший викладач патофізіології Олександр Нагорний нагадав про процедуру апеляції (оскарження результатів семестрового іспиту). Зокрема, заяву можна подати після оголошення результатів, не пізніше наступного дня, до деканату (пункт 8.9. «Положення про організацію освітнього процесу в НМУ імені О. О. Богомольця» https://drive.google.com/file/d/11jqoQ06B_9FnjC5pe-JBD1jsV0GOf7QG/view від 25.02.2021).

Бажаємо успішного складання семестрових іспитів студентам медичного факультету №4, а також усім здобувачам вищої медичної освіти нашого Університету!

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №4