Перші магістри – фізичні терапевти успішно склали ОСКІ

22.05.2023

20 травня у Навчально-науковому центрі медичних симуляцій магістри спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія»  вперше складали об’єктивний структурований кваліфікаційний іспит (ОСКІ) – практичний компонент другого етапу ЄДКІ.

Вихованці медико-психологічного факультету другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія» є першими випускниками з профільної спеціальності. На сьогодні їх 10 осіб, а результати атестації засвідчили про високу фахову підготовку.

Щоб успішно скласти іспити, студентам необхідно було пройти 8 станцій і продемонструвати практичні навички з таких дисциплін: нейрореабілітація, фізична терапія при травмі, політравмі та захворюваннях опорно-рухового апарату, фізична терапія при неспецифічних захворюваннях сучасності, лікувальний масаж при окремих захворюваннях. Окрім профільних знань, при проходженні ОСКІ-станцій фізичні терапевти демонстрували практичні навички з обстеження, оцінки та діагностики стану пацієнта, позиціонування, переміщення та реабілітаційного втручання.

Нинішні випускники НМУ імені О.О. Богомольця старанно опановували спеціальність. Вони отримали практичний досвід ще і під час роботи за фахом у різних медичних закладах. Так, з дипломом бакалавра Віта Омельченко працює асистентом фізичного терапевта в одній із відомих клінік столиці. І надалі дівчина планує удосконалювати методики надання реабілітаційних послуг.

Завідувачка кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини, гарант освітньої програми, професорка Олена Дорофєєва зазначила, що професія фізичного терапевта з кожним роком набуває більшої популярності. Також вона висловила впевненість у тому, перші випускники – магістри займуть гідне місце в галузі охороні здоров’я і побажала їм успіхів у професійній діяльності.

Пресцентр НМУ