Студенти-науковці НМУ підсумували результати своєї діяльності

15.05.2023

Про цьогорічні підсумки наукової діяльності та плани на наступний навчальний рік говорили під час зустрічі керівників і старост наукових студентських гуртків, що відбулася 12 травня у фармацевтичному корпусі Національного медичного університету імені О. О. Богомольця.

Збори відбулися за участі проректора з наукової роботи та інновацій, професора Сергія Земскова, виконувачки обов’язків начальника відділу з наукової роботи студентів, доцентки Вікторії Потаскалової, голови Ради СНТ імені О.А. Киселя Марини Савчук, членів Ради СНТ, старост і керівників СНГ Університету.

Загалом навчальний рік 2022/2023 позначився високою активною діяльністю СНГ нашого Університету, які традиційно лишаються осередком творчої ініціативи студентів та їхніх наставників. Проводилися спільні засідання наукових гуртків, де розглядалися комплексні, мультидисциплінарні підходи до лікувального процесу. Широкої популярності серед студенства набули також цьогорічні тренінги, майстер-класи, зустрічі з відомими лекторами.

На засіданні обговорювалися нововведення щодо діяльності студентських гуртків, які відображають зміни у статуті СНГ. Зокрема учасники заходу акцентували увагу на науковій складовій СНГ, на необхідності висвітлення на засіданнях обов’язкових тем наукового характеру. Також йшлося про формат та терміни підготовки звіту про роботу СНГ за поточний навчальний рік та залучення студентів-гуртківців до роботи СНТ імені О.А. Киселя. З метою подальшої оптимізації роботи гуртків під час засідання керівникам і старостам СНГ було запропоновано пройти тестування.

Під час зборів йшлося також про ротацію старост окремих гуртків у зв’язку із завершенням навчання у НМУ. Цьогоріч така зміна очікується у науковому гуртку кафедри дитячої хірургії. Тож староста гуртка, шестикурсниця Олена Говорова, представила на зборах свою наступницю, студентку четвертого курсу медичного факультету №1 Катерину Ковальчук.

Пресцентр НМУ