На міжуніверситетському вебінарі обговорили захист авторських прав

15.05.2023

11 травня гуртківці студентського наукового гуртка кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяли участь у міжуніверситетському вебінарі, присвяченому темі захисту авторських прав.

До обговорення теми «Як протистояти крадіжці інформації: питання збереження авторських прав» також долучилися члени Наукового товариства студентів, аспіранти, докторанти та молоді вчені Факультету педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

36 учасників вебінару обговорювали різні аспекти захисту авторського права, об’єкти та суб’єкти авторського права, яким чином закон захищає права на інтелектуальну власність і як використовувати інформацію, не порушуючи авторських прав. Також було розглянуто питання захисту авторських прав у Державній системі правової охорони інтелектуальної власності.

Для закріплення отриманих знань, по завершенню теоретичної частини вебінару – було проведено практичну. Учасники поділилися на групи для вирішення й обговорення ситуаційних задач, де визначали, чи були порушені авторські права в тій чи іншій ситуації.

Захід організували професор кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я НМУ імені О.О. Богомольця Борис Паламар, а також заступниця декана з наукової роботи та голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених факультету педагогічної освіти Київського університету імені Б. Грінченка Світлана Паламар та Марина Науменко.

Кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я