ТОП-8 переваг для обрання спеціальності з лабораторної медицини

15.05.2023

У Національному медичному університету імені О.О. Богомольця навчатимуть фахівців лабораторної справи за освітньо-професійною програмою (ОПП) 224 «Технології медичної діагностики та лікування» галузі 22 «Охорона здоров’я». Дізнавайтеся про головні переваги набуття нової спеціальності в нашому Університеті.

  1. Освітні програми за спеціальністю 224 розроблені професіоналами, експертами НМУ в галузі Лабораторної медицини.
  1. Університет має потужну базу для підготовки кадрів найвищого рівня та досвід підготовки фахівців на післядипломному рівні з напрямку «Клінічна лабораторна діагностика» та «Клінічна біохімія».
  1. Навчання на бакалавраті становить всього 4 роки та дає можливість працювати в галузі на посадах: лаборант клініко-діагностичної лабораторії, фельдшер-лаборант, лаборант (медицина) в медичних лабораторіях усіх напрямків (бактеріології, імунології, санітарно-гігієнічної, судово-медичної тощо).
  1. Для фахових молодших бакалаврів передбачене скорочення програми підготовки на бакалавраті.
  1. Тривалість підготовки магістра становить 1,5 року, передбачає отримання професійної кваліфікації лікар-лаборант і дає можливість вступити до інтернатури лабораторного профілю.
  1. Навчання в інтернатурі для магістрів 224 спеціальності починається з 1-го квітня. За 1,5 року лікар отримує одразу 2 спеціалізації – «Клінічна лабораторна діагностика» і «Мікробіологія та вірусологія» і може працювати на посадах лікаря-лаборанта в клініко-діагностичній лабораторії та у лабораторіях мікробіологічного профілю: лікаря-бактеріолога, лікаря-вірусолога та лікаря-мікробіолога-вірусолога, що складає понад 70% усіх посад у медичних лабораторіях.
  1. Роботодавці пропонують доволі привабливі умови працевлаштування в галузі лабораторної медицини, оскільки є суттєвий дефіцит фахівців.
  1. Ця спеціальність для тих, хто любить медицину і прагне займатися дослідницькою діяльністю, працювати у новітніх лабораторіях за сучасними методами діагностики.

Пресцентр НМУ