На Вченій раді стоматологічного факультету НМУ обговорили питання внесення змін до ОПП

12.05.2023

Колектив стоматологічного факультету продовжує вдосконалювати підготовку лікарів-стоматологів. Нещодавно освітня програма «Стоматологія» Національного медичного Університету імені О.О. Богомольця отримала акредитацію з визначенням «зразкова». А вже 11 травня на розширеному засіданні Вченої ради за участі стейкхолдерів відбулося обговорення змін, що заплановано внести до освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 221 «Стоматологія» галузі знань 22 «Охорона здоров’я» у 2023/2024 навчальному році.

Обговоренню передувала велика робота проєктної групи під керівництвом гаранта програми, деканки стоматологічного факультету Наталії Біденко. Було проведено анонімне опитування студентів, викладачів, потенційних роботодавців, випускників, які навчаються в інтернатурі, стосовно якості викладання на ОП «Стоматологія» та з проханням надати рекомендації щодо її вдосконалення. Відбулося обговорення питання внесення змін до освітньої програми на методичних нарадах кафедр, засіданнях циклових методичних комісій, студентської ради стоматологічного факультету. Також виконано аналіз відповідних документів Міністерства освіти і науки та Міністерства охорони здоров’я України стосовно підготовки лікарів-стоматологів тощо.

На засіданні Вченої ради представили результати анонімного опитування здобувачів вищої освіти, що виявило загалом високий рівень задоволеності та посприяло у формуванні рейтингу вибіркових дисциплін. Він дозволить кафедрам вдосконалювати окремі компоненти ОПП. За рекомендаціями стейкхолдерів освітньо-професійної програми були вилучені деякі вибіркові дисципліни, доцільність яких викликала сумніви. Натомість додано такі, що актуальні сьогодні, зокрема «Тактична медицина», «Цивільний захист», «Антикорупція та доброчесність», «Медична документація в системі E-health» тощо. Також оптимізована послідовність вивчення вибіркових дисциплін. Логічним завершенням обговорення став розгляд стану виконання рекомендацій експертної групи Національного агентства з якості вищої освіти в процесі акредитації ОПП «Стоматологія», про що відзвітували декан і завідувачі кафедр.

Під час засідання Вченої ради стоматологічного факультету також відзначили досягнення студентів. Зокрема студенткам Богдані Карпенко (3 курс) та Ярославі Васійчук (1 курс), які посіли перше місце на секції «Внутрішня медицина» Квітневої студентської наукової сесії, вручили нагороди.

За інформацією стоматологічного факультету