Випускники НМУ бюджетної форми навчання отримають посади лікарів-інтернів за державні кошти

12.05.2023

У 2023 році МОЗ України, відповідно до кадрових потреб медичної галузі країни, планує забезпечити випускників Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, які навчалися за кошти державного бюджету, посадами лікарів-інтернів у закладах охорони здоров’я за кошти державного замовлення.

Відтак, зарахування до інтернатури за кошти державного бюджету можливе за «Направленням на програму підготовки в інтернатурі», де вказується спеціальність, база стажування (ЗОЗ) і заклад вищої освіти. Таке направлення випускник отримає за результатами рейтингу успішності та пропозиції комісії зі сприяння в направленні на програму підготовки в НМУ. Також за НМУ імені О.О. Богомольця були закріплені додаткові бази стажування (заклади охорони здоров’я) для проходження практичної частини в інтернатурі, що розташовані на території Києва й області, а також Житомирської, Чернігівської та Черкаської областей.

Про ці зміни 11 травня розповів начальник Управління медичних кадрів, освіти та науки МОЗ України Сергій Убогов під час онлайн-зустрічі із випускниками НМУ. Він повідомив також, що цього року вступ до інтернатури буде відбуватися за рейтинговим балом серед випускників Університету, відповідно до вимог наказу МОЗ України №673 від 10 квітня 2023 року «Про внесення змін до наказів Міністерства охорони здоров’я України №1254 від 22 червня 2021 року та №1327 від 26 липня 2022 року».

До онлайн-заходу приєдналися випускники 2023 року, декани факультетів і директорка Інституту післядипломної освіти НМУ професорка Тетяна Вежновець.

Із детальною інформацією щодо нововведень і особливостей вступу до інтернатури в 2023 році можна ознайомитися у презентації Інституту післядипломної освіти НМУ.

Пресцентр НМУ за інформацією Інституту післядипломної освіти