На «Терапевтичних вечорницях» виступив досвідчений нідерландський лікар

10.05.2023

3 травня 2023 року відбулося англомовне онлайн-засідання клубу «Терапевтичні вечорниці». До заходу, що організувала кафедра терапії інфекційних хвороб та дерматовенерології післядипломної освіти, приєдналося 80 лікарів і лікарів-інтернів різних спеціальностей. Модераторкою зустрічі виступила завідуюча кафедри, професорка Олена Губська.

Цього разу запрошеним спікером був успішний і досвідчений нідерландський лікар Хенк ван Шотхорст (H.J. van Schothorst) – директор міжнародної організації «Foundation Sharing Knowledge The Netherlands – Ukraine», автор і організатор десятків інтерактивних семінарів і справжній друг України.

На онлайн-зустрічі розглянули важливу терапевтичну тему – болі в колінному суглобі. Аналіз проблеми відбувався через призму 7-и клінічних випадків: від норми, що здається патологією, до хвороби Осгуда-Шляттера, та супроводжувався відео матеріалами доктора Хенка. Також розглянули й інші актуальні питання, цікаві як для лікарів-педіатрів, так і для терапевтів.

Година зустрічі минула в легкій, позитивній і насиченій інформацією та гарним спілкуванням атмосфері. Запис заходу можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/Q28Vd-QxquA

Заснований 2017 року клуб «Терапевтичні вечорниці» є майданчиком неформальних зустрічей лікарів і пов’язаних з медициною фахівців для приємного, цікавого та корисного професійного спілкування. Його засновником є завідувачка кафедри терапії, інфекційних хвороб та дерматовенерології Інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця, професорка Олена Губська.

Кафедра терапії, інфекційних хвороб та дерматовенерології

Інституту післядипломної освіти НМУ