Волейболістки НМУ стали срібними призерами Універсіади

09.05.2023

У численних спортивних секціях Національного медичного університету імені О.О. Богомольця формуються команди з кращих спортсменів, які успішно представляють наш Університет на різних змаганнях. Серед ігрових видів спорту — волейболістки професійно виступили під час літньої Універсіади студентської ліги міста Києва, що відбувалася протягом минулого місяця. Молода жіноча волейбольна команда з перших матчів стала лідером турніру.

Наші волейболістки переможно зіграли п’ять матчів і дісталися фіналу. Найвідповідальніші проходили у спортивному комплексі НМУ імені О.О. Богомольця, де відбувалися волейбольні баталії за перше і третє місця. Наші дівчата зберігали лідерство до останніх поєдинків, та у фінальній боротьбі за перше місце поступилися спортсменкам із Національного університету імені Тараса Шевченка і стали срібними призерами Універсіади серед жіночих команд з волейболу.

Під час церемонії нагородження начальник Київського міського відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Сергій Бобровник подякував керівництву нашого Університету за надання чудового майданчика для проведення фінальних матчів і відзначив спортивний потенціал команди НМУ. Дійсно, сьогодні у нас сформувалася жіноча волейбольна команда з молодих та енергійних дівчат, які набули спортивного досвіду ще до вступу до НМУ в дитячих спортивних школах. Так, другокурсниці Софія Плюхіна і Анна Мезенцева є кандидатами у майстри спорту. Інші студентки також продемонстрували хорошу індивідуальну та командну гру і готовність до нових спортивних змагань.

Пресцентр за інформацією кафедри фізичного виховання і здоров’я