На засіданні СНГ вивчали вплив медитації на фізичний стан і здоров’я

05.05.2023

Днями на кафедрі фізичної реабілітації та спортивної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося засідання студентського наукового гуртка на актуальну тему «Застосування медитації в реабілітаційному процесі».

Обрали це важливе питання зважаючи на виклики сьогодення. Через повномасштабну війну та складні соціально-економічні умови, населення України має високий рівень хронічного стресу, що призводить до виникнення патологічних станів та загострення хронічних захворювань.

Студент 4 курсу, медичний психолог Кирило Бржевський підготував доповідь про вплив медитації на фізичний стан і здоров’я людини, інформував про її переваги. Медитація допомагає знизити кров’яний тиск, рівень гормону стресу, покращити пам’ять, зняти спазми м’язів тощо.

Керівник гуртка, доцентка Марія Овдій розповіла про досвід застосування медитації в реабілітаційному процесі, зокрема, яким чином медитація в комплексному лікуванні допомагає боротися з хронічним болем.

Для студентів і лікарів Кирило Бржевський провів майстер-клас з медитації, після чого в мультидисциплінарному форматі присутні обговорили важливість медитації та психологічних практик для поліпшення здоров’я пацієнтів. До дискусії долучилися провідні спеціалісти консультативно-діагностичної поліклініки УК НМУ.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедрі фізичної реабілітації та спортивної медицини