В Університеті відбулася зустріч з художником-монументалістом Олександром Ступаком

04.05.2023

3 травня, за сприяння деканки стоматологічного факультету Наталії Біденко та директорки бібліотеки Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Людмили Папуші, відбулася зустріч студентів та співробітників Університету з художником-монументалістом Олександром Ступаком.

Сильне враження справив на присутніх перегляд його фільму «From another side of the sun» («По той бік сонця»). Це експериментальна короткометражна трилогія, що етюдно відтворює образ дитини, жорстокості, жахів війни, нескінченної жаги до життя.

Присутні отримали змогу поспілкуватися з митцем і відвідати виставку пейзажів із серії «Безсмертне», створених Олександром Ступаком в умовах війни, де у фарбах знайшли відображення трагізм подій сьогодення та водночас оптимізм.

Впродовж заходу відчувався тісний емоційний зв’язок глядачів та митця, як реакція на його твори та події, що зараз переживає Україна, панувала атмосфера єдності, віри, що «світло переможе темряву».

Учасники події – деканка педіатричного факультету Оксана Виговська, завідувачка кафедри терапевтичної стоматології Юлія Коленко та студенти НМУ ще довго ділилися враженнями, обговорюючи творчий доробок автора.

Нагадуємо, що виставка картин буде експонуватися в читальній залі бібліотеки НМУ до 31 травня (7-й поверх фізико-хімічного корпусу).

Пресцентр НМУ за інформацією бібліотеки НМУ