Реабілітологи НМУ проходять стажування у Варшавському медичному університеті

29.03.2023

За програмою Erasmus+ співробітники кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця проходять стажування за напрямком «Реабілітація» у Варшавському медичному університеті.

Основною базою стажування є Національний інститут геріатрії, ревматології та реабілітації у Варшаві з сучасним реабілітаційним відділенням, де проходять відновне лікування пацієнти травматологічного, неврологічного та ревматологічного профілю.

Під час проходження практики завідувачка кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини, професорка Олена Дорофєєва та доцентки кафедри Ксенія Яримбаш і Марія Овдій взяли участь у Міжнародній конференції «Zdorowie kobiet w obliczu kryzysu» до Міжнародного Дня жінок і семінарі «Scholary writing and editing», що був присвячений правилам та особливостям публікацій у міжнародних журналах. Колеги мали чудову можливість ознайомитися з процесом виготовлення протезів та особливостями реабілітаційного процесу дітей і дорослих пацієнтів після ампутацій різного характеру.

Пані Олена, Ксенія та Марія також відвідали провідну клініку Constance care, що проводить нейрореабілітацію, використовуючи сучасне обладнання, роботизовані екзоскелети і технології віртуальної реальності. А для вдосконалення освітнього процесу колеги відвідали кафедру фізичної терапії Варшавського медичного університету, де ознайомилися з навчальним процесом, робочими програмами й оснащенням кафедри та клінічних баз, де проходить навчальний процес.

 

За інформацією кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини