Студенти М3 під час майстер-класу були присутні на операціях в «Охматдиті»

08.03.2023

07 березня відбувся черговий практично-орієнтований майстер-клас від стейкхолдерів для студентів медичного факультету №3. Такі заходи у кращих закладах охорони здоров’я України сприяють проходженню виробничих практик та ознайомленню студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з інноваціями в медицині.

Спікеркою майстер-класу «Інтеграція ЛОР спеціальності – погляд через операційну» виступила ЛОР-лікар вищої категорії, ЛОР-хірург, дитячий і дорослий ЛОР Оксана Лазоренко. Захід відбувся у відділенні дитячої отоларингології НДСЛ «Охматдит», що є потужною клінічною базою для медичного факультету №3, де студенти можуть навчитися використовувати новітні технології в дитячій ЛОР-клініці та ЛОР-хірургії.

На майстер-класі студенти були присутніми під час огляду маленьких пацієнтів, дізналися про специфічність дитячого отиту, ознайомилися з принципом роботи отоскопа, спостерігали за процесом перев’язування хворих після операцій, ознайомилися з особливостями роботи отоларингологічного ендоскопа. Також були присутні на заміні трахеостоми у відділенні для новонароджених та удосконалили знання про непрохідність носових ходів, відвідали відділення інтенсивної терапії новонароджених дітей і відділення гематології та трансплантології, в яких лікарка провела консультації пацієнтів.

Що важливо, майбутні педіатри були присутніми під час трьох операцій: видалення аурикулярної нориці, що нагноювалася, складної завушної локалізації; шунтування барабанної перетинки (за допомогою сучасного мікроскопа); й операція з видалення патологічно збільшеної носоглоткової мигдалини (аденоїдів).

Студенти 4-го курсу мали змогу асистувати хірургині. Так, в.о. голови студентської ради медичного факультету №3 Ярослава Сердійчук асистувала під час операції по видаленню привушного свища від її початку та до кінця.

 

Медичний факультет №3