Обрано переможців ІІ етапу конференції молодих клініцистів та вчених CASE—2023

07.03.2023

06 березня відбувся ІІ етап щорічної конференції молодих клініцистів та вченихНаціонального медичного університету імені О.О. Богомольця – Clinical Annual Scientific Experience (CASE)–2023. Захід проходив у комбінованому форматі за організації Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя. Під час заходу журі оголосило переможців CASE–2023.

«Попри війну молоді вчені нашого Університету продовжують займатися науковою діяльністю. Це свідчить, зокрема, про високий рівень відповідальності, наполегливості та бажання розвиватися. Саме такими рисами має володіти справжній лікар. Переконаний, що молоді науковці НМУ досягатимуть своїх цілей і успішно релалізуються у професії», — зауважив у своєму вітальному слові ректор НМУ, професор Юрій Кучин.

У складі журі також були перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, заступник голови організаційного комітету, професор Олександр Канюра, проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародних зав’язків та європейської інтеграції, заступниця голови організаційного комітету, професорка Рімма Скрипник, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, професор Олег Власенко, проректор з наукової роботи та інновацій, професор Сергій Земсков, в.о. завідувача відділу наукової роботи студентів, доцентка кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації Вікторія Потаскалова та голова товариства молодих вчених і спеціалістів, доцентка кафедри організації та економіки фармації Ірина Костюк.

Загалом на другому етапі конференції молодих клініцистів та вчених було презентовано 19 доповідей – усі учасники конференції будуть нагороджені сертифікатами за участь. Високо оцінивши підготовку й якість робіт усіх учасників, журі обрало 5 переможців.

Відтак, переможцями ІІ етапу Clinical Annual Scientific Experience – 2023 стали: Тамара Костюк із темою «Пряма композиційна реставрація в ділянці фронтальних зубів»; Євген Приходько з кейсом «Випадок нокардіозу в хірургічній практиці»; Наталія Лютянська з інформацією про «Чинники, які сприяли розвитку катастрофічного антифосфоліпідного синдрому у пацієнтки»; Марина Савчук із доповіддю про «Менеджмент ризиків фармакотерапії у пацієнта з артеріальною гіпертензією та цукровим діабетом її типу при лікуванні депресії» та Дар’я Ясиновськаз виступом «Клінічний випадок орального алергічного синдрому у дитини з алергією на березу».

Вітаємо переможців та учасників ІІ етапу конференції молодих клініцистів та вченихCASE-2023!

 

Пресцентр НМУ за інформацією СНТ ім. О.А. Киселя