Студентська профспілка НМУ організувала благодійний ярмарок

02.03.2023

У перший день весни профспілка студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця організувала благодійний ярмарок-аукціон художніх картин і скульптурних виробів. Мета заходу – на отримані кошти з продажу творів мистецтва закупити плитоноскита плити до них для військової частини, де служить нині студент нашого Університету Андрій Сафонюк. Інша частина коштів буде спрямована на лікування онкохворого батька студентки НМУ.

Виставка картин відбувалася на першому поверсі морфологічного корпусу. Відвідувачі ярмарки – викладачі та студенти Університету. Підтримали студентів і долучилися до аукціону представники адміністрації НМУ на чолі з ректором, професором Юрієм Кучиним. Серед відвідувачів були перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко, проректор з наукової роботи та інновацій, професор Володимир Земсков, декани професори Володимир Мельник, Наталія Біденко, Оксана Виговська, доценти Руслан Цимбалюк, Василь Алексійчук, директор Інституту гігієни та екології НМУ професор Сергій Омельчук. Зустрічали гостей голова студентської профспілки Ярослав Заліпський, активісти Данило Бондарєв і Олександра Кондрюкова, які запрошували бажаючих взяти участь в аукціоні і придбати картини.

Твори, що були виставлені на аукціон, це переважно роботи талановитих юних митців, вихованців Київської дитячої школи мистецтв Солом’янського району та виконані зі справжнім мистецьким смаком. Гості оглядали виставку, ознайомилися з художніми творами. Під час аукціону за окремі картини точилася справжня боротьба. Початкова вартість творів зростала втричі, але жоден відвідувач не залишився без покупки. Відтак, результатами заходу залишилися усі задоволені, адже автори картин, організатори й учасники благодійного ярмарку долучилися до справжніх добрих справ.

 

Пресцентр НМУ