Студенти НМУ беруть активну участь у конференціях Європейської наукової платформи

02.03.2023

Протягом січня та лютого 2023 року гуртківці СНГ кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики Національного медичного університету імені О.О. Богомольця під керівництвом професорсько-викладацького складу кафедри МБФ взяли активну участь у трьох міжнародних науково-практичних конференціях Європейської наукової платформи (European Scientific Platform).

20 січня студент фармацевтичного факультету Дмитро Кротевич під час ІІІ міжнародної науково-теоретичної конференції з передових відкриттів сучасної науки, що відбувалася в Амстердамі, висвітлив «Дослідження поверхневих явищ та їх ролі у медико-біологічних процесах».

А вже 3 лютого, під час цієї ж конференції в Чикаго, Дмитро репрезентував власне «Експериментальне дослідження залежності коефіцієнта поверхневого натягу рідин від концентрації домішок». Його обидві роботи опубліковані у відповідних секціях Збірника наукових праць «Scientia» з доповідями III Міжнародної науково-теоретичної конференції.

Завдяки постійній співпраці кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики з кафедрою дерматології та венерології з курсом косметології була підготовлена під сумісним керівництвом наукова робота «Дослідження використання лазерного випромінювання у дерматології та косметології».

Науковими керівниками студенток Єлизавети Івашко та Катерини Радич були професорка кафедри МБФ Наталія Стучинська, викладачка кафедри МБФ Ірина Новікова, доцент кафедри дерматології і венерології з курсом косметології Павло Бардов і лікарка-дерматолог Axel Clinic Анна Лозинська.

Це дослідження було прийнято до публікації у випуску «Грааль науки» №24 саме за матеріалами V Міжнародної науково-практичної конференції «Scientific researches and methods of their carrying out: world experience and domestic realities» (Наукові дослідження та методи їх проведення: світовий досвід і вітчизняні реалії), що відбувалася 17 лютого також на Європейській науковій платформі (Вінниця, Україна – Відень, Австрія). Ця конференція була організована ГО «Європейська наукова платформа» сумісно з австрійською компанією LLC International Centre Corporative Management.

 

СНГ кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики