Державний експертний центр МОЗ і НМУ підписали меморандум про взаємодію та співпрацю

28.02.2023

Між головною організацією зі стандартизації медичної допомоги та медичного обслуговування «Державним експертним центром Міністерства охорони здоров’я України» та Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця підписано меморандум про взаємодію та співпрацю.

Метою підписання відповідного документу є посилення кадрового потенціалу системи охорони здоров’я країни через розвиток процесів підготовки медичних і фармацевтичних фахівців. У контексті піднесення медичної та фармацевтичної науки, зокрема у сфері розробки лікарських засобів, документ задовольняє потребу розширення консультацій з питань фармаконагляду та госпітальної оцінки медичних технологій напряму експертами НМУ.

Меморандумом передбачено організацію та проведення спільних заходів: з’їздів, симпозіумів, конгресів, конференцій, семінарів, тренінгів, фестивалів, форумів, виставок, публічних обговорень, конкурсів тощо. Це сприятиме прискоренню обміну науковими й освітніми матеріалами та накопиченим досвідом у сфері досліджень лікарських засобів між фахівцями й експертами двох установ. А доступ до наукових баз даних іметодологічна підтримка у проведенні досліджень відкривають можливість розробки спільних наукових стратегій політик і програм, а також формування комісій, груп та інших об’єднань експертів.

Як зазначив ректор НМУ, професор Юрій Кучин, підписання меморандуму з ДЕЦ суттєво посилює напрацювання в медичній і фармацевтичній галузях, сприяє обміну досвідом і результатами наукових досліджень, пришвидшує розвиток госпітальної оцінки медичних технологій і поліпшує реалізацію освітніх програм з підготовки фахівців, експертів і наукових кадрів високого рівня кваліфікації.

 

Пресцентр НМУ