Студенти-анестезіологи навчаються роботі з пацієнтами у шоковому стані

24.02.2023

На клінічній базі кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця в КНП «Київська міська клінічна лікарня №17» днями відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри на тему «Сучасні аспекти діагностики та лікування шоків».

У першій частині учасники заслухали доповіді гуртківців. Кожен промовець широко висвітлював усі аспекти патофізіології, діагностики, клініки та лікування певного виду шоку. Доповіді слухали у змішаному форматі – як очно, так і в режимі онлайн на платформі Zoom, тому до засідання міг приєднатися кожний охочий. Студенти-доповідачі мали змогу показати й удосконалити свої вміння в пошуку та донесенні інформації, а також потренуватися у публічних виступах. Зазначені навички є необхідними в роботі, як практикуючого лікаря, так і майбутнього науковця.

Друга частина засідання, вже за доброю традицією, була практична та проходила у відділенні інтенсивної терапії. Там біля ліжка пацієнта студенти навчаються алгоритму швидкого та послідовного аналізу його стану, а потім відбувається обговорення цікавих клінічних випадків і стратегій їхнього лікування.

Висловлюємо подяку НМУ за можливість практично опанувати навички, керівництву лікарні за можливість відвідувати медичний заклад і особлива подяка завідувачу кафедри анестезіології та інтенсивної терапії, професору Сергію Дуброву за сприяння роботи СНГ та його розвиток.

 

СНГ кафедри анестезіології та інтенсивної терапії