Майбутні лікарі прослухали лекцію про сучасну ендодонтію від відомого лікаря-ендодонтиста

20.02.2023

17 лютого у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця з відкритою лекцією виступив провідний український лікар-ендодонтист Віталій Весна. Відомий лікар розповів про сучасні протоколи лікування кореневих каналів зубів. Лекцію відвідали майже 200 студентів. Це – черговий спільний захід, проведений за ініціативи студентів, що викликав чималий інтерес у майбутніх лікарів.

Зустріч організували активісти студентського профспілкового комітету та СНТ імені О.А.Киселя Ярослав Заліпський, Євгеній Приходько, Мирослава Котова та Роман Романенко. В організації заходу  взяла участь декан стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко. Вона зазначила, що деканат завжди йде на зустріч своїм вихованцям, які прагнуть нових знань та інтелектуального розвитку. А майже повністю заповнена лекційна аудиторія засвідчила, що для студентів важливо відвідувати такі заходи, де своїм досвідом ділиться відомий лікар-ендодонтист.

У своєму виступі Віталій Весна поділився семирічним досвідом лікування зубних каналів, видалення інфікованих тканин із використанням мікроскопа, а також розповів про сучасні досягнення стоматології на засадах доказової медицини. Лекційний матеріал супроводжувався фото- і відеоматеріалами клінічних випадків із власної лікарської практики лектора.

В рамках заходу відбулася жвава дискусія, де лектор відповів на численні запитання слухачів. Відтак, учасники отримати нову інформацію про стан та рівень розвитку сучасної ендодонтії.

 

Пресцентр НМУ