Студенти шести українських ЗВО взяли участь у тренінгу в нашому Університеті

20.02.2023

«Врятуй кохану людину» – з такою назвою 18 лютого в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувся благодійний тренінг, присвячений Дню Святого Валентина. Студентська рада та профком студентів НМУ, організовуючи захід, мали на меті провести тренінг з надання першої невідкладної допомоги, навчити студентів правилам проведення серцево-легеневої реанімації, зупинки кровотечі, діям при втраті свідомості, судомах тощо. Подія об’єднала не лише наших студентів – у тренінгу взяли участь представники інших закладів вищої освіти України.

Голова культмасового відділу студради НМУ Олександра Змієвець розповіла, що захід був благодійним. Кожен учасник зробив благодійний внесок, а зібрані кошти передадуть на потреби окремої механізованої бригади Збройних Сил України, де  нині служить викладач кафедри описової та клінічної анатомії НМУ Олександр Дембовський. Студенти вирішили допомогти своєму викладачу і його підрозділу, який нині виконує важливі завдання в зоні активних бойових дій.

Відтак, до організації заходу долучилася Українська студентська ліга, тому до участі у події було запрошено студентів інших ЗВО. Всього у тренінгу взяли участь представники шести вищих навчальних закладів України. Організатори подбали про креативний формат заходу, створили безпечну, затишну та душевну атмосферу.

Тож в рамках заходу сформували пари з юнаків та дівчат, які почергово на манекенах відпрацьовували практичні навички з проведення серцево-легеневої реанімації та виконували інші тренувальні вправи. Здебільшого молоді люди до цього не були знайомі і вперше разом виконували рятувальні дії. Уважно стежила за правильністю дій тренерка Тамара Леонова, студентка п’ятого курсу медичного факультету №4. Вона пройшла ґрунтовну підготовку з надання домедичної допомоги, є волонтером громадської організації «Ротарі клуб Київ-столиця». Тренерка на початку провела майстер-клас з надання першої невідкладної допомоги, що складався із теоретичної та практичної частини, а згодом надала можливість кожній парі продемонструвати свої вміння.

Старалися усі, адже на тих, хто найкраще впорається із завданням очікував приз – квитки до кінотеатру. Переможцями стали студент другого курсу Хмельницького національного університету Роман Грабков і першокурсниця медичного факультету №2 НМУ Вікторія Горяча.

Подія вкотре засвідчила результативну співпрацю студентського самоврядування в нашому Університеті. Об’єднавши зусилля студради НМУ імені О.О. Богомольця і студентського профкому, було організовано корисний і благодійний захід за участі студентів інших навчальних закладів.

 

Пресцентр НМУ