ДІАЛОГ РЕКТОР-СТУДЕНТИ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ

05.02.2015

4  лютого 2015 р. у конференц-залі фізико-хімічного корпусу НМУ відбулася уже традиційна зустріч ректора Катерини Амосової зі студентами, в якій також взяли участь проректори, декани факультетів та представники органів студентського самоврядування університету.
У своєму виступі ректор висвітлила основні проблемні питання, що стосуються ліквідації академзаборгованості, регламенту прийняття відробок боргів студентами на кафедрах, особливостей підготовки до іспитів КРОК,  проживання в гуртожитках, заходів щодо енергозабезпечення корпусів і гуртожитків тощо.

Катерина Амосова поінформувала, що термін ліквідації академзаборгованості закінчився 30 січня 2015р., але остаточний термін було продовжено до 6 лютого 2015 р.
На питання щодо оформлення медичної довідки про захворювання («Чи потрібно завіряти медичну довідку, яку надав медпункт по вул. Шутова, у студентській поліклініці?») ректор підтвердила, що довідки від університетського медпункту приймаються без завірення, але наголосила, що всі інші довідки, одержані за місцем проживання, в деканат будуть прийматися тільки із підтвердженням Київською міською студентською поліклінікою.

Студент фармацевтичного факультету поцікавився питанням про статус аптеки на території фармацевтичного корпусу. Нещодавно студенти звернулися з відкритим листом до ректора щодо вирішення проблеми зі звільненням приміщень фармацевтичного факультету від аптеки ТОВ «Інтелекс». Адже, в корпусі відсутні гардероб та їдальня, що створює досить некомфортні умови навчання для студентів. На що проректор з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку Олександр Никитюк відповів: «Адміністрація університету уже направила звернення до Регіонального відділення Фонду державного майна України по місту Києву щодо розірвання договору оренди з ТОВ «Інтелекс», що був продовжений з порушеннями та без погодження з університетом».

Студент медичного факультету поцікавився: «Чому проходження практики відбувається під час навчання, а не під час літніх канікул?». Ректор повідомила, що практика є важливою складовою лікаря і повинна бути ефективною,  тому зміни в регламенті проходження практики відбулися за рішенням Вченої ради  Університету і практика буде проходити на клінічних базах НМУ, оскільки дане питання було викликано нагальною потребою контролю за тим, як проходила практика і які отримано реальні результати її проходження.

На питання «Чи будуть приведені інші гуртожитки до стану гігієнічних норм (по 2-3 особи в кімнаті) і чи буле введено в дію гуртожиток №8?» професор К. Амосова відповіла наступне: «Залишається актуальним питання перенаселення у гуртожитках і адміністрація здійснює кроки у якнайшвидшому вирішенні цього питання. Зокрема, планується звернення до мера Києва щодо повернення Університету прав власності на орендований ним зараз гуртожиток №2. Наразі звільнилися 50 місць у гуртожитку №7 та 78 місць у санаторії-профілакторії, і всі ці місця має розподілити студактив згідно з гігієнічними нормами. Щодо гуртожитку №8, то триває досудове слідство і будівництво поки що заморожено».

Насамкінець зустрічі ректор наголосила на потребі видавати студентам тимчасові студентські квитки, до того часу коли відновиться нормальне фінансування Університету Державним казначейством України.