Cтуденти провели тренінг «Базові сестринські маніпуляції»

06.02.2023

4 лютого студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця організували та провели тренінг «Базові сестринські маніпуляції». Тридцять студентів 2-6 курсів відпрацьовували навички проведення внутрішньовенних ін’єкцій та забору крові, постановки внутрішньовенного катетера, підготовки системи для внутрішньовенних інфузій. Тренінг викликав зацікавленість та інтерес у студентської молоді.

Навчальна подія стала можливою за підтримки комітету медичної освіти (SCOME) Київського локального представництва Української медичної студентської асоціації (UMSA-Kyiv) та Профкому студентів НМУ. У студентському профкомі нашого Університету, який очолює інтерн Інституту післядипломної освіти НМУ Ярослав Заліпський, подбали про матеріальне забезпечення тренінгу, необхідного для відпрацювання практичних навичок. Профспілковий активіст, локальний координатор комітету SCORP UMSA-Kyiv, студент медичного факультету №1 Іван Чепур, відомий серед студентської спільноти своєю волонтерською діяльністю, виступив в ролі спікера і тренера. Іван добре оволодів технікою базових сестринських маніпуляцій і зміг поділитися своїми знаннями та досвідом із студентами. Допомогла йому у цьому старша медична сестра відділення реанімації одного з відомих закладів охорони здоров’я міста Києва Вікторія Чередник, яка також як тренер взяла участь у заході.

Тренувальне заняття складалось із теоретичної та практичної частини. Перед тим, як приступити до виконання маніпуляцій, учасники ознайомилися із правилами дотримання гігієнічно-профілактичних заходів, зокрема асептики і антисептики до і після виконання лікувальної процедури. Студенти старанно відпрацьовували техніку медичних маніпуляцій. Староста 11 групи 3 курсу медичного факультету №4 Юлія Бондар із вдячністю відгукнулася про студентську ініціативу як про корисну та добру справу. Вона разом із одногрупницями сумлінно відпрацьовували на манекенах всі види процедур.

 

Пресцентр НМУ