Іноземні студенти НМУ повертаються на офлайн-навчання в Україну

27.01.2023

Із  початком воєнних дій багато  студентів-іноземців, які навчаються на факультеті підготовки іноземних громадян в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця, були вимушені залишити Україну й продовжити навчання онлайн. Проте згодом, попри пов’язані з війною складнощі (продовження ракетних обстрілів, періодичні припинення електропостачання), певна частина іноземних здобувачів вищої медичної освіти повернулися та приступили до очного навчання.

Варто зазначити, що НМУ має позитивний імідж серед здобувачів вищої освіти з інших країн. Відгуки про рівень професіоналізму професорсько-викладацького складу приваблюють абітурієнтів з різних куточків світу. Однак війна внесла свої корективи в освітній процес та, на жаль, продовжує вносити їх і зараз. І хоча наш Університет працював у змішаному форматі (онлайн та офлайн) упродовж усього часу повномасштабної військової інтервенції росії, доволі багато іноземних студентів вирішили повернутися на власну Батьківщину.

Наразі на факультеті підготовки іноземних громадян навчаються близько двох із половиною тисяч здобувачів вищої медичної освіти із 66 країн. Деякі з них не залишали Україну, продовжували навчання, займалися волонтерством, допомагали в клініках нашим лікарям, демонструючи повагу та відданість нашій країні. Ті громадяни, які на початку війни були змушені виїхати з України, наразі повертаються, щоб продовжити офлайн-навчання на клінічних кафедрах, де для них створено максимально сприятливі умови для набуття фахових практичних  навичок та здобуття якісної освіти. Аспіранти, які працюють над своїми дисертаційними дослідженнями, також мають наміри завершити їх саме в нашій країні. Є й такі, які поновлюються на навчання або після перерви, або з інших медичних ЗВО, де відсутнє офлайн-навчання.

Окрім того, іноземні здобувачі вищої освіти беруть активну участь у всіх заходах, які відбуваються в Університеті. Вони продовжують студентське життя попри все та навчаються в повну силу – опановують професію лікаря, докладаючи всіх зусиль і,  як всі ми, вірять в якнайшвидшу перемогу України.

 

Пресцентр НМУ за інформацією факультету підготовки іноземних громадян