В НМУ посилюватимуть роботу клінічних кафедр і співпрацю з клінічними базами

06.01.2023

В Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця у 2023 році посилюватимуть роботу клінічних кафедр і планують укріпити мережу клінічних баз. Особливу увагу приділять розширенню мережі угод між Університетом і лікувально-профілактичними закладами Києва. Про це йшлося під час наради з гарантами освітньо-професійних програм (ОПП) та завідувачами клінічних кафедр і підрозділів, що відбулася 5 січня.

Акцентували увагу під час наради на питаннях акредитації ОПП 221 «Стоматологія», 222 «Медицина», 228 «Педіатрія» та проведенні атестації науково-педагогічних працівників. Окремо обговорили питання здійсненні лікувально-діагностичної роботи у 2023 році. Детально обговорили вимоги ЄДЕБО до Договорів про співпрацю між Університетом та лікувально-профілактичними закладами різних форм власності. Наразі оновлюється інформація щодо площ, що використовують кафедри на клінічних базах для забезпечення науково-педагогічного процесу та проведення лікувально-консультативної допомоги населенню, та перезаключаються договори.

Відтак, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко акцентував увагу на важливості проходження акредитації освітньо-професійних програм. Архіважливий процес потребує особливо відповідального підходу в умовах війни. Своєю чергою проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, професор Олег Власенко висвітлив особливості і специфіку у вимогах до акредитації Університету за освітніми програмами.

Разом із тим проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор Олександр Канюра окреслив колегам головні пункти Положення про організацію лікувально-діагностичної роботи науково-педагогічних співробітників Університету й акцентував увагу на вимогах до планування лікувально-діагностичної роботи на клінічних кафедрах. Також він зазначив основні нормативно-правові акти, що корегують цей процес, а відповідно й покращать роботу в майбутньому. Обговорили й особливості складання звіту з лікувальної роботи клінічних кафедр і підрозділів Університету за 2022 рік і вимоги до проведення атестації на кваліфікаційні лікарські категорії та намітили план роботи на цей рік в даному напрямку.

 

Пресцентр НМУ