Юрій Кучин: «Нова генерація молодих вчених НМУ – рушійна сила розвитку медичної науки»

29.12.2022

Ректор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, професор Юрій Кучин відзначив Подяками Вченої ради за значний особистий внесок у розвиток молодіжної науки, активну громадянську позицію та з нагоди 50-річного ювілею від Дня заснування ТМВС молодих науковців Університету.

Відзнаки професор Юрій Кучин вручив доцентці кафедри організації та економіки фармації Ірині Костюк, асистенту кафедри організації та економіки фармації Наталії Сахнацькій, доценту кафедри щелепно-лицевої хірургії та сучасних стоматологічних технологій Інституту післядипломної освіти Роману Паливоді, аспіранту кафедри дитячої хірургії Валентину Рогозинському, асистенту кафедри хірургії з курсом невідкладної та судинної хірургії Миколі Короті, асистентці кафедри дитячих інфекційних хвороб Ірині Серяковій, асистентці кафедри педіатрії післядипломної освіти Ользі Дмитришин під час підсумкового засідання Ради Товариства молодих вчених і спеціалістів 20 грудня.

«Попри військовий стан в Україні наука в нашому Університеті розвивається, а Товариство молодих вчених і спеціалістів, яке цьогоріч відзначає свій 50-річний ювілей, продовжує працювати. Молоді вчені НМУ якісно та з ентузіазмом реалізовують нову візію розвитку наукової та винахідницької діяльності у галузі охорони здоров’я. Кожен член Товариства робить свій внесок у спільну справу, що трансформується у значні результати», – наголосив ректор НМУ під час діалогу з молодими вченими.

Як зазначила на підсумковому засідання Ірина Костюк, наразі в роботі Товариства молодих вчених і спеціалістів беруть участь аспіранти, докторанти, молоді вчені та спеціалісти, які навчаються або працюють в Університеті. Члени організації гідно представляють Університет, популяризують наукової діяльності серед молодих вчених, беруть участь у міжуніверситетських заходах, сприяють розвитку міжнародного співробітництва. Потужним поштовхом до безперервного професійного розвитку фахівців є те, що Рада Товариства молодих вчених і спеціалістів регулярно виступає організатором різноманітних наукових і соціальних заходів. Голова ТМВС подякувала адміністрації НМУ за всебічну підтримку та наголосила, що умови, в яких сьогодні працюють молоді науковці Університету, дуже комфортні, а всі дії керівництва, спрямовані на покращення становища науки, резонують з баченням розвитку науки молодими вченими Товариства.

«Ми пишаємося, що навіть попри воєнний стан і непросту ситуацію в країні багато медиків вирішує пов’язати свій життєвий шлях із наукою. Національний медичний університет імені О.О. Богомольця є осередком розвитку медичної науки в Україні, тому ми створюємо усі умови для безперервного навчання та вдосконалення вже здобутих умінь і навичок.  Щиро зичу молодим вченим по житті не втрачати ентузіазму, бажання змінюватися, змінювати середовище навколо і наш Університет. Бажаю продовжувати розпочате та примножувати здобутки» – додав професор Юрій Кучин.

Наразі Товариство продовжує бути рушійною силою розвитку молодіжної науки та сходинкою для професійного становлення молодих вчених. Наш Університет може бути спокійним в контексті науки, адже тут формується нова генерація молодих вчених, яка гідно продовжує примножувати здобутки і традиції НМУ.