Переможці Педіатричного брейн-рингу відвідали чергування в Охмадиті

29.12.2022

27 грудня, за ініціативи Оксани Виговської – декана медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, команда «Пентада педіатрів», що посіла 1 місце у Педіатричному брейн-ринзі, та голова студентської ради М3 Ярослава Сердійчук відвідали чергування у відділенні інтенсивної терапії в Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит».

Чергування для студентів НМУ провели лікар анестезіолог-реаніматолог дитячий, заслужений лікар України, доцент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Світлана Ярославська та лікар-педіатр, доцент кафедри педіатрії №1 Наталія Балацька. А ще під час чергування наші переможці поспілкувалися з генеральним директором Охматдиту, лікарем-кардіохірургом, анестезіологом Володимиром Жовніром.

Наші найвмотивованіші здобувачі освіти, серед яких студенти 1 та 4 курсів медичного факультету №3 відвідали відділення анестезіології, відділення реанімації та інтенсивної терапії й відділення токсикології. Завітали і до палати післяопераційного спостереження, де ознайомилися з устаткуванням та умовами перебування пацієнтів. У противошоковій палаті мали змогу побачити новітнє обладнання, серед якого була відома система безперервної автотрансфузії – CATSmart. Заглянули й у сучасну операційну, де в той час готували пацієнтку до оперативного втручання на черевній порожнині, тож студенти змогли безпосередньо спостерігати процедуру введення дитини в наркоз. Довелося побувати й у «школі супергероїв», де їм пощастило дізнатися мету її створення, а також шість золотих правил, котрих має дотримуватися кожен її учень. І наприкінці екскурсії потрапили до діалізної зали – ознайомилися з принципами роботи апарату штучної нирки, а також декількома клінічними кейсами.

Вітаємо команду «Пентаду педіатрів» з перемогою у Педіатричному брейн-ринзі та з отриманням такого призу, що неодмінно стане у нагоді в їхній майбутній професії.

 

Медичний факультет №3