НМУ посилює академічну та клінічну співпрацю з Університетом Любека

20.12.2022

З метою розширення клінічної й академічної співпраці з 12 по 17 грудня відбувся робочий візит представників адміністрації Національного медичного університету імені О.О. Богомольця до Університету Любека та Університетського медичного центру Шлезвінг-Гольштейна (UKSH) в Німеччині. Візит очолив ректор НМУ Юрій Кучин. До складу делегації увійшли також проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков та проректор з економічної роботи Володимир Титикало.

Відтак, під час відвідування українська делегація провела робочі зустрічі з адміністрацію Університету міста Любек, відвідала й ознайомилася з роботою мережі академічних інститутів, лікарень і дослідницьких підрозділів приймаючої сторони. Обговорили питання щодо організації роботи з практиками поєднання наукових досліджень та інновацій з навчальним процесом для підвищення якості підготовки фахівців медичної галузі. Дослідили пріоритетні напрямки наукових досліджень, що виконуються в Університетському медичному центрі Schleswig-Holstein Campus Lubeck.

У ході візиту відбулися зустрічі з президенткою Університету міста Любек Gabriele Gillessen-Kaesbach, президентом і головою правління Університетського медичного центру Шлезвінг-Гольштейна Jens Scholz. Також професор Юрій Кучин і професор Tobias Keck провели спільну лекцію для студентів медичного факультету Університету міста Любек. Ректор НМУ у своїй доповіді розповів, як в нашому Університеті організовується навчальний процес в умовах війни, з якими викликами приходиться зіштовхуватись і які досягнення, пропри все, вдається здобувати. Також він акцентував увагу, що поряд із навчанням і практикою, наші студенти та викладачі долучаються до волонтерської роботи, а багато з них прямо залучені до захисту держави від агресора.

Міжнародна співпраця є органічною частиною освітнього процесу, наукової й інноваційної роботи та перспективного розвитку нашого Університету. Такі поїздки дозволяють нашому Університету укріпити міжнародний імідж і, власне, розширити спектр академічної та клінічної співпраці з провідними навчальними закладами Європи.

Принагідно, хочемо подякувати University Medical Center Schleswig-Holstein за допомогу Україні у боротьбі проти російської навали!

 

Пресцентр НМУ